Nog geen reacties

Theresia van Lisieux in St. Martinuskerk

Paus Franciscus roept op om met de heilige Theresia voor ogen mensen opnieuw in contact te brengen met Jezus. De belangrijkste taak van een missionaire parochie. Missionair zijn is niet ‘een taak’ van de Kerk, maar de Kerk is missionair. Wij brengen onszelf. Wij brengen de liefde van God en ook onszelf als mens. Dat heeft de heilige Theresia in haar leven meer dan waargemaakt.

Op zondagmiddag 16 juni 2024 van 15.00 tot 18.00 uur zullen de relieken (stoffelijke resten) van de H. Theresia in onze parochie HH. Maria en Jozef zijn en wel in de St. Martinuskerk in Voorburg. Dat is heel bijzonder en een grote eer.

Theresia van Lisieux (1873-1897) gaf als karmelietes een bijzondere inhoud en betekenis aan haar dagelijkse leven. Hierover schreef ze in haar dagboek ‘De geschiedenis van een ziel’ een veel gelezen, vertaald en herdrukt boek. Denkend aan Theresia spreken mensen over de ‘kleine’ weg van de liefde. Hoe zij samen met de liefde van God, deze liefde een vanzelfsprekende plaats geeft in haar eigen dagelijkse leven, in haar werk en gebed. Dat alles in grote eenvoud en onopvallendheid.

Theresia is in 1925 heilig verklaard en we mogen een voorbeeld aan haar nemen hoe zij in haar korte leven lijdt en strijdt, lacht en weent, gelooft ondanks dichte duisternis, open oog heeft voor eenvoudige alledaagse dingen en haar medezusters en medemensen, dichtbij en wereldwijd, attent en met tederheid bemint. Door alles heen voelen wij haar eenvoudige en krachtige overgave aan Gods dragende liefde in haar leven.

De relieken van de heilige Theresia van Lisieux zijn van 24 mei t/m maandag 17 juni in parochies in het bisdom Rotterdam. Zie hier voor meer informatie.

Plaats een reactie