Het parochiekoor Sint Maarten is ontstaan uit een samengaan van het Goede Herderkoor en het Sint Martinuskoor per 1 januari 2008 en staat onder leiding van dirigent-organist Jos Siebers. Het koor repeteert op dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur. In de zomerperiode is dat in de Martinuskerk en in de wintermaanden (november-maart) in De Haard in Leidschendam.

Bijna iedere zondag verzorgt het koor de muzikale omlijsting van de viering in de Sint Martinus kerk. Daarnaast zingt het koor bij rouw- en trouwdiensten in onze kerk. Ook staan er jaarlijks een aantal concerten op het programma, zoals bijvoorbeeld een Passie- en een Kerstconcert. Het repertoire is zeer divers van klassiek tot modern en niet alleen Nederlands, maar ook Latijn, Duits, Frans, Engels en Russisch.

Het aantal leden bedraagt momenteel 56 in leeftijd variërend van 36 tot 93 jaar. Veel leden zijn al meer dan 25, 40 en 50 jaar lid van het koor. Niet verwonderlijk want naast serieuze repetities is er veel plezier en een zeer grote onderlinge verbondenheid. Ieder jaar vieren we het Sint Ceciliafeest (patroonheilige van alle koorzangers). Het ene jaar is dat een gezellige dag ergens in Nederland en het andere jaar een gezellig samenzijn. Hierbij zijn ook de partners van de koorzangers van harte welkom.

Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met de secretaris Yvonne Meijer via mail.