Geen simpele kinderliedjes

“Het is een leuke en hechte groep. Het zijn echt heel leuke kinderen. Gerard Legierse wordt helemaal enthousiast als hij verteld over de Koorschool waaraan hij leiding geeft.

“We zingen muziek op niveau. De kinderen worden echt uitgedaagd en dat vinden zij geweldig. Zij nemen geen genoegen met simpele kinderliedjes. Het repertoire bestaat uit meerstemmige muziek in verschillende talen. We zingen veel Taizé-acclamaties waarbij alle kinderen zowel de eerste stem als de tegenstem leren zingen. We doen ook aan stemvorming en geven muziekles. Gerard laat zien hoe de kinderen leren noten te lezen en wat de betekenis is van de G-sleutel en van kruizen en mollen.

In 2005 werd Gerard dirigent van het kinderkoor en om de ambitie duidelijk te maken werd dit omgedoopt tot Koorschool. Behalve in de vakanties wordt er elke donderdagmiddag van 15.45 tot 17.00 uur gerepeteerd in de pastorie van de H. Bonifatiuskerk, Van Vredenburchweg 67 te Rijswijk. Een van de moeders, Celine de Santos, zorgt daarbij voor limonade en begeleiding van de kinderen.

Als regel zingt de Koorschool eens per maand in de zondagse liturgievieringen. Dit is op de laatste zondag van de maand, tenzij zij die maand zingen in een viering met eerste heilige Communie of heilig Vormsel. Zij zingen ook op Palmzondag en in de kindervieringen op Kerstmis en Pasen. Het betreft zowel vieringen in de H. Bonifatius als in de HH. Benedictus en Bernadette. Op Palmzondag en Pasen worden er liederen gezongen uit de film Jesus Christ Superstar. Vooraf kijken ze samen naar de film.

Tijdens de voorbereiding op hun eerste Communie oefenen de communicantjes drie keer met de Koorschool. Deze repetities zijn gericht op de kinderviering op Kerstavond. Ook zingen zij tijdens de Lichtjesavond in de Oude Kerk. Op deze manier maken de kinderen kennis met de Koorschool en is er jaarlijks een groep kinderen die zich bij de Koorschool aansluit. Het lidmaatschap kan duren tot en met het doorlopen van het voortgezet onderwijs. Een aantal jongeren heeft na het verlaten van de Koorschool ervoor gekozen lid te worden van het gemengd koor Gloria Deo.

Ieder jaar maakt het koor een uitstapje naar Drievliet. Het lidmaatschap van de Koorschool is voor de kinderen geheel kosteloos en er zijn geen toelatingseisen. Naast Celine wordt Gerard in dit werk ondersteund door Naomi Dieters en zijn vrouw Karin. Ook enthousiaste ouders/verzorgers zijn harte welkom hun bijdrage te leveren aan belangrijke bijkomende zaken, zoals begeleiding van de kinderen tijdens de repetities en uitvoeringen en het jaarlijkse dagje uit.

Voor meer informatie en voor aanmelding van uw kind kunt u contact opnemen met Gerard Legierse per mail of via 06 13 82 87 84.