De Programmacommissie stelt jaarlijks een programma samen bestaande uit lezingen en filmavonden (Cinekerk). De lezingen en de films gaan over levensbeschouwelijke onderwerpen en bieden daarmee stof tot nadenken en tot verdieping. De informatie over de lezingen vindt u onder lezingen.

 

Cinekerk

Onder de noemer Cinekerk worden er films uitgekozen die over levensbeschouwelijke onderwerpen gaan en daarmee stof tot nadenken en tot verdieping bieden. De filmavonden vinden tenzij anders vermeld plaats in de Maartenszaal bij de Martinuskerk in Voorburg en beginnen daar om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is er koffie en thee. Na afloop bent u in de gelegenheid een vrijwillige bijdrage doen in verband met de onkosten van de auteursrechten op de film.

Iedereen is van harte welkom.

 

Films die binnenkort gedraaid worden

In de reeks Cinekerk zullen in het seizoen 2022-2023 vier films worden vertoond:

  • dinsdag 27 september ‘Pope Francis’
  • maandag 14 november ‘Hors Normes’
  • maandag 16 januari 2023 ‘An’
  • dinsdag 28 maart ‘Breathe’

 

Pope Francis

Op dinsdag 27 september wordt om 20.00 uur in de Maartenszaal van de St. Martinuskerk de documentaire ‘Pope Francis – A Man of His Word’ vertoond. De documentaire is van Wim Wenders en een zeldzame co-productie met het Vaticaan. Het gedachtegoed van paus Franciscus staat centraal, meer dan zijn persoonlijke biografie.

Samen met de film ‘The two Popes’ die op 13 juni is vertoond en met een lezing op 20 oktober over de encycliek ‘Fratelli Tutti’ vormt deze documentaire een drieluik over onze enthousiasmerende paus.