De Programmacommissie stelt jaarlijks een programma van filmavonden (Cinekerk) samen. De films gaan over levensbeschouwelijke onderwerpen en bieden daarmee stof tot nadenken en tot verdieping.

 

Cinekerk

Onder de noemer Cinekerk worden er films uitgekozen die over levensbeschouwelijke onderwerpen gaan en daarmee stof tot nadenken en tot verdieping bieden. De filmavonden vinden tenzij anders vermeld plaats in de Maartenszaal bij de Martinuskerk in Voorburg en beginnen daar om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is er koffie en thee. Na afloop bent u in de gelegenheid een vrijwillige bijdrage doen in verband met de onkosten van de auteursrechten op de film.

Iedereen is van harte welkom.

 

Programma Cinekerk seizoen 2023-2024

De werkgroep Cinekerk heeft voor het komende seizoen weer een aantal mooie films uitgekozen, die u hopelijk zullen bevallen.

Op maandag 9 oktober wordt de film ‘Padre Padrone’ vertoond,
op maandag 11 december ‘An’,
op dinsdag 23 januari 2024 ‘Tori en Lokita’.
op dinsdag 5 maart ‘Breath’

 

Dinsdag 5 maart Breath

In dit waargebeurde liefdesverhaal raakt de charismatische Robin plotseling verlamd door polio; hij kan alleen nog maar ademen via een apparaat. Zijn vrouw Diana brengt hem van het ziekenhuis weer terug naar huis in Engeland. Haar wilskracht, liefde en toewijding zorgen ervoor dat Robin het leven weer oppakt. Samen weigeren ze zich over te geven aan zijn ziekte en inspireren ze iedereen met hun onverwoestbare humor en levenslust.

 

 

Dinsdag 23 januari 2024: ‘Tori en Lokita’

Twee tieners uit Afrika belanden op de vlucht in België. De film laat het harde leven van deze twee illegale vluchtelingen zien, maar hij toont ook de ontroerende, breekbare vriendschap tussen hen.

 

 

 

Maandag 11 december: An

‘An’ is een gemoedelijke, zomerse film waarin een aantal mensen elkaar tijdens het weken van rode bonen (‘an’ is een rode bonenpasta) leren kennen en ontsnappen aan eenzaamheid.

 

 

Maandag 9 oktober: Padre Padrone

‘Padre Padrone’ (‘vader, baas’) gaat over de vader-zoon relatie van een boerenzoon in Sardinië die van school wordt gehaald om in de bergen schapen te hoeden. Pas in het leger leert hij schrijven met de hulp van zijn kameraad Cesare.