Heeft u belangstelling voor Taizévieringen? Iedere tweede zondag van de maand bent u welkom in de Koningkerk aan de Bruinings-Ingenhoeslaan 4 in Voorburg. Aanvang 19.30 uur.

De data voor 2020 zijn: 12 januari, 9 februari, 8 maart, 12 april, 10 mei, 14 juni, -zomervakantie-, 13 september,
11 oktober (vervalt wegens corona), 8 november en 13 december.

Inlichtingen: taizevoorburg@gmail.com

Wat is Taizé?

Taizé is een plaatsje in Bourgondië in Frankrijk. In 1940 begint de vijfentwintigjarige Rogier Schulz hier met de opvang van mensen die het oorlogsgeweld ontvluchten, vooral Joden. In 1942 moet hij zelf vluchten voor de Nazi’s maar in 1944 keert hij terug en begint een oecumenische broederschap. Inmiddels bestaat deze gemeenschap uit ruim honderd broeders van verschillende christelijke afkomst. Kenmerkend voor de broederschap is ‘soberheid in alles’. Sinds de jaren zeventig komen grote aantallen jongeren van over de hele wereld om deel te nemen aan de liturgie die zich kenmerkt door stilte, kaarslicht en eenvoudige liederen. Zie ook: www.taize.fr.

Een regelmatige bezoeker van Taizé vertelt over zijn ervaringen: “Taizé is voor mij terug naar de eenvoud. Door de eenvoud en de soberheid, door samen te eten brengt Taizé mensen bij elkaar. De ontmoeting staat centraal. Taizé is een plek waar je niet zomaar komt. En daar ontmoet je mensen van allerlei culturen en kom je met elkaar in gesprek. Door het ritme van de dag, de eenvoud en door ontbreken van regels kom je ook tot ontmoeting met God.