Muziek in de Bonifatius

Maandelijks zijn er op zondagmiddag concerten in de H. Bonifatiuskerk. De concertcommissie biedt hiermee een open podium voor vocale en instrumentale kunst. De concerten beginnen om 15.00 uur en duren een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen in de Lucaszaal van de naastgelegen pastorie.
U bent van harte welkom!

 

Komende concerten

 

Op zondag 17 maart om 15.00 uur een optreden van Alba Gonzáles Blanco (viool) en Carlos Bollo (piano) met als thema ‘Musical encounters’. U kunt luisteren naar de vioolsonate nr. 4 in e mineur, opus 27, nr. 4 van Eugène Ysaÿe, het vioolconcert in D majeur, opus 77, van Johannes Brahms, de prelude en Fuga in e klein, BWV 548, van Johann Sebastian Bach en tot slot een werk van Manuel de Falla, een leidende figuur in het Spaanse muzikale nationalisme, die ‘Siete canciones populares españolas’ (Zeven Spaanse populaire liedjes) componeerde.

 

Op zondag 21 april om 15.00 uur verzorgt Arturo den Hartog (countertenor) een concert met als titel ‘Vocal recital’. Arturo is geen onbekende in de Bonifatiuskerk. Hij was de afgelopen jaren meerdere malen te horen als solist bij Gloria Deo tijdens de Eucharistievieringen. Arturo den Hartog is een Surinaams-Nederlandse countertenor en onder andere prijs- en publieksprijswinnaar op het Prinses Christina Concours 2021. Hij is een veelzijdig performer met een grote liefde voor opera, lied, barok en hedendaagse muziek.

Arturo speelt met zijn pianoduo vaak muziek van zwarte componisten en componisten uit zijn thuisland Suriname.

 

Het concertprogramma Muziek in de Bonifatius 2024 is te zien op www.muziekindebonifatius.nl.

 

De concertcommissie bestaat uit:
Artistiek leider Gerard Legierse e-mail
Organisatie Paul Schott e-mail 06 20 96 19 25