In verband met corona zijn onze activiteiten in het kader van
Open Monumentendag en Strandwalfestival vervallen.

 

Open Monumentendag 2020

Open Monumentendag 2020 zal plaatsvinden op zaterdag 12 en zondag 13 september. Educatie staat dit jaar centraal. Het thema van Open Monumentendag 2020 is ‘Leermonument’.

Elk monument een leermonument

Van elk monument kun je uiteraard wel wat leren. Naast monumenten die een leerfunctie hadden of hebben (zoals scholen en universiteiten), worden in 2020 ook allerlei andere monumenten ‘leermonumenten’. We gaan namelijk nog meer dan anders de nadruk leggen op beleving in het monument. Het doel is dat in 2020 in elk opengesteld monument iets te leren valt, tijdens een ‘leermoment’.

Fietspuzzeltocht langs de vier kerken

Er is binnen de federatie een fietspuzzeltocht. Aan de hand van puzzelvragen kunt u van alles ontdekken in onze kerken. Als u uw (klein)kinderen en andere familieleden kennis wilt laten maken met onze kerken dan is dit een uitgelezen mogelijkheid.

Het boekje met de beschrijving van de fietstocht, informatie over de kerken en de vragen voor de puzzel kunt hier bekijken en afdrukken. Op Open Monumentendag liggen er gedrukte exemplaren in onze kerken.