Nog geen reacties

Ouderbijeenkomsten over geloofsopvoeding

Maandag 13 mei 2024, van 20.00 uur tot 21.30 uur
Pinksteren: de Kerk en onze thuiskerken
In de pastorie naast de Martinuskerk, Oosteinde 54 in Voorburg

Met Pinksteren wordt de heilige Geest over de apostelen en Maria uitgestort. Daarna beginnen de apostelen met vreugde en enthousiasme aan iedereen over Jezus te vertellen. Daar begint de Kerk van de Heer, een grote familie die de liefde van Jezus Christus wil doorgeven.

Gezinnen spelen een zeer bijzondere rol binnen de kerkgemeenschap: ze zijn in zichzelf al huiskerken: ze zijn uit liefde gesticht en ze leven van die liefde dag aan dag. Gezinnen zijn verder belangrijk deel van de bredere kerkgemeenschap, want we zijn als christenen altijd samen onderweg. Paus Franciscus schrijft: “De Kerk is een gezin van gezinnen, steeds verrijkt door het leven van al deze huiskerken.”

Wat betekent voor ons Kerk zijn? Waarom is Pinksteren hierbij belangrijk? Wat betekent een gemeenschap vormen? Wat hebben we nodig om ‘samen te bouwen’? Waarom zijn we samen onderweg op de wegen van God? Hoe worden we geholpen door de heilige Geest? Met deze en andere vragen zullen we bezig zijn bij deze bijeenkomst over de geloofsopvoeding.

Laat weten of u komt of stel een vraag: nellie.plaizier@mariajozef.nl.
We zien er naar uit u te ontmoeten en te horen hoe het met u en uw gezin gaat!

Waarom deze ouderbijeenkomsten

Het gezin is de eerste plek waar een kind zijn of haar geloof kan gaan ontdekken. In de laatste decennia is het geloof meegeven minder vanzelfsprekend geworden. De ouders die hier op dit moment voor kiezen, doen dit welbewust. Maar hoe doe je dit? Vaak hebben ouders daarnaast over hun eigen geloof ook vragen.

Daarom zijn we in parochie HH. Maria en Jozef gestart met ouderbijeenkomsten.

Ons doel: ouders, in gesprek brengen over het geloof in hun leven en in de opvoeding. Dit is een  aanvulling op de voorbereiding op de doop, eerste heilige communie en Vormsel, Kindervertelvieringen en Kinderwoorddiensten. Regelmatige deelname aan deze thema-avonden zorgt voor verdieping en versterkt de groep, maar incidenteel en/of tussentijds aanhaken kan ook altijd.

Plaats een reactie