Nog geen reacties

Oecumenische reis naar zuid-west Duitsland

Vanuit de vroegere kerkcluster Goede Herderkerk en Koningkerk in Voorburg Noord, nu onderdeel van respectievelijk de parochie Sint Maarten (in de federatie Vlietstreek) en de Open Hof Gemeente, wordt er ieder jaar een oecumenische reis georganiseerd. In 2024 voor de twintigste keer. In voorgaande jaren hebben we als thema alle geloofsrichtingen en geloofsgroepen al gehad en nu ligt de nadruk meer op de natuur en het met mensen uit diverse geloofsgemeenschappen fijn samen op reis gaan.

Voor 2024 staat van 9 tot en met 16 mei een mooie achtdaagse busreis op het programma naar de zuid-west Duitse regio’s Eifel, Rijnland Palts en Saarland. We verblijven in het prachtig gelegen hotel 2tHEIMAT in Morbach en van daaruit maken we een aantal onvergetelijk excursies en zien prachtige ongerepte natuur, uitgestrekte wijngaarden, pittoreske dorpjes, kerken, kastelen en mooie steden. We bezoeken onder andere Monschau, Saarbrücken, Trier, Bernkastel, Saarburg, Saarlouis, de Fischbach Kopermijn (ook voor ouderen goed begaanbaar), Idar-Oberstein, de abdij van Maria Laach, Cochem en het Kommern Openluchtmuseum en maken natuurlijk een rondvaart over de Moezel. Kortom een onvergetelijk reis boordevol bezienswaardigheden, gezelligheid en Duitse gastvrijheid.

Gaat u ook mee op deze ongetwijfeld weer mooie, interessante en gezellige reis, waarbij alles voor u verzorgd en geregeld wordt? Wij nemen u graag op in onze reisgroep. Een uitgebreid programma vindt u hier en het inschrijfformulier vindt u hier. U vindt deze documenten ook in de St. Martinuskerk en ze zijn verkrijgbaar bij reisleider Marja de Goederen (tel. 06 22 37 97 76 of per mail).

Deze reis wordt gepresenteerd aan mogelijke deelnemers tijdens een informatiebijeenkomst op donderdag 28 december in de Maartenszaal van de Martinuskerk, Oosteinde 56, Voorburg, aanvang 14.30 uur. U bent van harte welkom!

Plaats een reactie