Geloofsvragen?
Blijf er niet in steken, maar ga op zoek naar antwoorden.
Voor iedereen die op zoek is naar de zin van het leven: Alpha!

 

Doel en inhoud van de Alpha-cursus
De gratis Alpha-cursus is een laagdrempelige katholieke cursus over de kernpunten van het geloof. Tijdens de cursusavonden draait alles om ontmoeting, uitleg en gezamenlijke gesprekken. Elke bijeenkomst begint met een gezamenlijke maaltijd om elkaar beter te leren kennen. Daarna volgt een inleiding op het wekelijks veranderde thema (een uitgangspunt van het christelijk geloof). Aansluitend is er gelegenheid om onder leiding van een gespreksbegeleider in kleine groepen de eigen gedachten uit te wisselen. Alle vragen die in u leven en aansluiten op het gekozen thema kunnen gesteld worden.

 

Voor wie?
De Alpha-cursus is er voor jong en oud en dus toegankelijk voor iedereen. Bijvoorbeeld voor mensen die iets meer willen van het christelijk geloof, die pas christen zijn geworden of die hun wortels van hun geloof (nog) eens willen doornemen.

 

De thema’s van deze cursus
Wie is Jezus? Waarom stierf Jezus? Hoe kun je geloven? Bijbel lezen, waarom en hoe? Bidden, waarom en hoe? Wie is de heilige Geest? Hoe zit het met de Kerk. Enzovoort.

 

Wanneer en waar?
De informatieavond vindt plaats op woensdagavond 12 september aanstaande van 20.00 tot 22.00 uur.In totaal zijn het tien cursusavonden ook op de woensdagavond van 18.30 tot 21.30 uur, plus een hele zaterdag. De informatieavond en de daarop volgende avonden worden gegeven in de Maartenszaal van de Sint Martinuskerk aan het Oosteinde 54 in Voorburg te weten op: 19 en 26 september, 3, 10, 17 en 31 oktober, 3 (Alpha-zaterdag) 7, 14, 21 en 28 november als slotavond.

 

Begeleiding en vrijwillige bijdrage
De inleidingen worden verzorgd door een aantal inspirerende sprekers en de avond wordt verder begeleid door de leden van het Alpha-team. Voor de maaltijden mag u een vrijwillige bijdrage geven.

 

Verdere informatie en aanmelding voor de cursus
Voor vragen of telefonisch aanmelden kunt u contact opnemen met Frans Aarts, 06 37 60 82 58 of aanmelden via de email: alpharkvlietstreek@gmail.com

 

Meer informatie
Hier vindt u meer informatie over de katholieke Alpha-cursus: Katholiek Alpha Centrum.