De Programmacommissie stelt jaarlijks een programma samen bestaande uit lezingen en filmavonden (Cinekerk). De lezingen en de films gaan over levensbeschouwelijke onderwerpen en bieden daarmee stof tot nadenken en tot verdieping. Meer informatie vindt u onder lezingen en films.

De bijeenkomsten vinden plaats in de Maartenszaal bij de Martinuskerk in Voorburg. Zij beginnen om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is er koffie en thee. Na afloop bent u in de gelegenheid een vrijwillige bijdrage doen in verband met de onkosten van de inleider of de auteursrechten op de film.

Iedereen is van harte welkom.

 

Cinekerk: De vliegeraar

Woensdag 19 september kijken we naar de eerste film ‘De vliegeraar’ in de serie Cinekerk. Het verhaal neemt ons mee naar het vredige Kaboel in Afghanistan, waar twee vrienden samen opgroeien tot een vreselijke gebeurtenis en het schuldgevoel dat daarmee gepaard gaat hen voorgoed uit elkaar drijft.

 

Lezing: Geloven in deze tijd door Tom van den Beld

Donderdagavond 18 oktober houdt Tom van den Beld een lezing over aspecten van de betekenis van geloven nu, in onze dagen. Van den Beld is theoloog en heeft zich onder andere bezig gehouden met de vernieuwingsbewegingen van de katholieke kerk in de afgelopen decennia. In dat kader schreef hij het boek ‘Het andere gezicht van de kerk’ over de Acht Mei Beweging van 1985-2003. Tevens was Van den Beld als bestuurslid betrokken bij Mariënburg, Vereniging van Kritisch Katholieken die dit jaar viert dat ze 35 jaar bestaat. Over deze beweging schreef hij het boek ‘Door de geest gedreven’.

 

Cinekerk: Babettes feast

Woensdag 21 november 2018.

Aan een verlaten kust in Denemarken wonen twee zussen, dochters van een strenge dominee. Op een dag arriveert de mysterieuze Babette in het diep religieuze dorpje.

 

Lezing:  Geloven en de zoektocht naar (h)erkenning van vrouwen door Arine Benschop

Woensdag 9 januari 2019.

 

Cinekerk: Mary Magdalene

Woensdag 20 februari 2019.

Een vrouw besluit zich tegen de wil van haar familie in aan te sluiten bij een groep mensen rond Jezus van Nazareth.
N.B.: Deze film wordt in dezelfde week óók in Bonifatiuskerk vertoond.

 

Lezing: Geloven in tijden van lijden door John Batist

Maandag 25 maart 2019.

 

Cinekerk: After the wedding

Woensdag 15 mei 2019.

Jacob Petersen leidt een weeshuis voor straatkinderen in India. Wanneer het weeshuis met sluiting wordt bedreigd, ontvangt hij een ongebruikelijk aanbod.