Kerkproeverij 2019

Dit jaar is de Kerkproeverij op zaterdag 28 en zondag 29 september. Ook dit jaar vragen wij onze parochianen mensen uit te nodigen om in dat weekeinde met hen mee te gaan naar de kerk. Achterin onze kerken zijn uitnodigingskaarten beschikbaar. Ook zonder uitnodiging bent u dat weekeinde, maar ook alle andere zondagen, van harte welkom om eens met ons kennis te maken en de sfeer te proeven.

Om te bidden voor het welslagen van de Kerkproeverij is er samen met de andere kerken van Leidschendam-Voorburg een noveen samengesteld. Deze begint op 20 september om 19.00 uur in de dagkapel van de Sint Martinus te Voorburg. Het bidden van de noveen kan ook op eigen gelegenheid gebeuren. De teksten vindt u hier.

 

Zin om naar de kerk te gaan met mij?

Iemand laten delen in wat jou dierbaar is. Dat kan natuurlijk altijd, maar jaarlijks is er in september in onze kerken extra aandacht voor genodigden. Met de landelijke campagne Kerkproeverij wordt iedereen opgeroepen mensen uit te nodigen om mee te gaan naar de kerk. Gelovigen nodigen vrienden en bekenden uit. Daarmee leveren zij hun bijdrage aan de missionaire opdracht van de Kerk. Jezus vraagt van ons zijn Blijde Boodschap van de liefde van God voor alle mensen aan iedereen bekend te maken.

Essentieel in deze actie is de persoonlijke relatie. Je nodigt mensen uit die jou vertrouwen en die jouw beter willen leren kennen. Wat houdt jou bezig? Wat zoek jij in de kerk? Laat de ander eens vrijblijvend kennis maken met het geloof dat jou na aan het hart ligt en goed doet. Ook dat is een daad van naastenliefde.

Wie en hoe nodig je uit?
Iedereen kent wel iemand die je uit kunt nodigen. Je kent elkaar. Je weet van elkanders interesses. Zo’n relatie maakt het mogelijk op een luchtige wijze de ander te vragen eens met je mee te gaan naar de kerk. Je moet misschien even een drempeltje over. Geloof en Kerk zijn mogelijk niet de eerste zaken waarover met je elkaar praat. Je helpt met je uitnodiging ook de ander een drempel over te gaan. Veel mensen zoeken naar verdieping in hun leven maar vaak wordt daarbij niet meteen aan de Kerk gedacht. Ervaringen elders leren dat vijftien procent van alle genodigden uiteindelijk naar de kerk blijven komen.

Een bijzondere viering?
Het is gewoon de zoveelste zondag door het jaar. Zoals u in het liturgieoverzicht kunt zien zijn er geen bijzonderheden gepland. Wel zal er aandacht zijn voor de genodigden en ook daarin ligt er voor iedereen een taak om de gasten hartelijk te ontvangen.

We staan er niet alleen voor
De apostel Paulus schrijft: “… ik heb geplant, Apollos heeft begoten, maar God gaf de groei. Noch hij die plant betekent iets, noch hij die begiet, maar alleen God, die de wasdom geeft.” (1 Kor 3,6-7) God zorgt voor het uiteindelijke resultaat, niet wij. Wij mogen zaaien door iemand uit te nodigen; God geeft kiemkracht en wasdom. Met ons gebed nodigen wij Hem uit ons werk tot groei en bloei te brengen. Met het gebed steunen we ook elkaar om onze vrees te overwinnen en niet bang te zijn voor teleurstellingen.

 

Zie voor de landelijke actie hier.