Vanuit de Bonifatiusparochie wordt er deelgenomen aan de interkerkelijke werkgroep De Samenlopers. Zij organiseert ondersteuning en activiteiten voor de bewoners van het AZC in Rijswijk.

Toen in 2015 bleek dat er in Rijswijk een grote groep asielzoekers gehuisvest zou worden, besloten verschillende kerken in Rijswijk dat ze hier graag een positieve bijdrage aan wilden geven. Onder het mom van ‘samen sta je sterk’ hebben zij zich verenigd in een samenwerkingsverband dat De Samenlopers heet.

De volgende kerken nemen hieraan deel:
– Arabische evangeliegemeente Opstanding en het Leven
– Christelijk Gereformeerde Kerk
– Evangeliegemeente De Morgenstond
– Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt
– Nederlands Gereformeerde Kerk
– Protestantse Gemeente Rijswijk
– Rooms Katholieke Kerk
– Volle Evangelie Gemeente

Komende activiteiten

De Samenlopers zijn enthousiast betrokken bij verschillende activiteiten op het AZC Rijswijk. Wij kunnen daarbij altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Voor de zomervakantie vragen wij uw aandacht voor de volgende activiteit: Creatief met de Samenlopers op zaterdagen 27 juli en 10 en 24 augustus van 10.00 tot 12.00 uur. Kom je helpen? Voor aanmelding zie www.desamenlopers.nl. Wil je liever na de zomervakantie bij de kinderen op het AZC zijn, dat kan natuurlijk ook.

Na de zomervakantie worden deze creatieve kinderactiviteiten voortgezet. De kindergroep is van 10.00-12.00 uur op de volgende zaterdagochtenden aanwezig:
7 en 21 september, 5 en 19 oktober, 2, 16 en 30 november en 14 en 28 december.

Op 14 september staan wij op het Strandwalfestival (www.strandwalfestival.nl) en kunt u contact met ons opnemen. Op 28 september is de landelijke open AZC dag. Dan kunt u kennismaken met leven in het AZC. Graag zien wij u tussen 13.00 en 16.00 uur bij het AZC te Rijswijk.

Meer informatie over De Samenlopers vindt u hier.