1

Zorg voor Ouderen

Gisteren was er in de Sint Martinus een bijeenkomst met als thema Zorg voor Ouderen. Naast vrijwilligers die vanuit de parochies van de federatie mensen bezoeken, waren er ook afgevaardigden van de KBO- en de Zonnebloemafdelingen in Leidschendam, Rijswijk en Voorburg aanwezig.

In zijn welkomswoord noemde diaken Pier Tolsma drie woorden kenmerkend voor deze bijeenkomst: waardering, verdieping en ontmoeting. De parochie waardeert de inzet van de vele vrijwilligers die zich inzetten voor de zorg voor ouderen. Daarnaast is de bijeenkomst bedoeld om verdieping, nieuwe inspiratie en nieuwe ideeën op te doen en om anderen die op dit gebied werkzaam zijn te ontmoeten.

Namens het bisdom Rotterdam vertelde Jolanda Konings over het project Zorg voor Ouderen dat dit jaar de aandacht krijgt in het bisdomblad Tussenbeide. Hoofdspreker was Lore Olgers. Als vrijwilliger van de parochie Maria Sterre der Zee in Den Haag is zij ervaringsdeskundige. Zij hield haar inleiding aan de hand van de volgende vragen. Hoe bereiken we meer ouderen? Hoe betrek je nieuwe vrijwilligers? Hoe ontwikkel je nieuwe ideeën? Hoe krijg je diepgang in het gesprek? Haar inspirerende betoog leverde vele ideeën op en was aanleiding tot een boeiende discussie. Tenslotte gaf Jolanda Konings nog een overzicht van nieuwe projecten die op dit gebied binnen de parochies van ons bisdom opgezet zijn.

De bijeenkomst werd afgesloten met een smakelijke lunch. Tijdens deze lunch was er volop gelegenheid elkaar te ontmoeten en vervolgafspraken te maken.

 

Zie hier voor meer informatie over de activiteiten op dit gebied binnen de federatie Vlietstreek.

Reactie ( 1 )

  1. Beantwoorden
    Leo Valk zeg

    Een beknopte weergave van deze zinvolle ochtend. In Tussenbeide wordt binnenkort ook verslag gedaan.

Plaats een reactie