Nog geen reacties

Wereldgebedsdag 3 maart

Ieder jaar gaat op de eerste vrijdag van maart het gebed de wereld rond: Wereldgebedsdag. Het gebed is dit jaar voorbereid door vrouwen uit
Taiwan. Het thema dit jaar is ‘Zichtbaar geloven’, naar aanleiding van de brief die Paulus schreef aan de Efeziërs: “Ik heb gehoord van jullie geloof…”

Op vrijdagavond 3 maart, om 19.30 uur, is er een viering in de Dorpskerk, Delftsekade 7 (ingang Damhouderstraat 2a), Leidschendam. U bent van harte welkom!

Wat deze vrijdag tot een speciale dag van gebed maakt, is dat gedurende 24 uur ergens in de wereld bijeenkomsten plaatsvinden, waar dezelfde gebeden klinken. Als de zon in het verre oosten opgaat over de eilanden in de Stille Oceaan, dan worden daar al de eerste diensten gehouden. Uur na uur ontwaken weer andere volkeren en breekt voor hen de dag aan. Daarmee verenigt Wereldgebedsdag mensen over de hele wereld in een keten van gebed, laat hen voelen dat zij deel uitmaken van de wereldbevolking, deelt hoop en zorg, vreugde en verdriet, mogelijkheden en problemen.

Zie ook: www.wereldgebedsdag.nl.

Plaats een reactie