Nog geen reacties

Wereldgebedsdag 2021

Ieder jaar gaat op de eerste vrijdag in maart het gebed de wereld rond. Honderdduizenden mensen voelen zich door gebed verenigd en bemoedigd. Op Wereldgebedsdag is de hele christelijke wereld solidair. Gebed en actie moeten onafscheidelijk zijn. Zo krijgt het christelijk geloof een internationale, oecumenische dimensie.

Wat deze vrijdag tot een speciale dag van gebed maakt, is dat gedurende 24 uur ergens in de wereld bijeenkomsten plaatsvinden, waar dezelfde noden voor God gebracht worden, dezelfde gebeden worden gebeden en dezelfde Bijbelteksten worden gelezen. Daarmee verenigd Wereldgebedsdag mensen over de hele wereld in een keten van gebed, laat hen voelen dat zij deel uitmaken van de wereldbevolking, deelt hoop en zorg, vreugde en verdriet, mogelijkheden en problemen.

Wereldgebedsdag wil iedereen inspireren om gaven en talenten in dienst van elkaar en de samenleving te stellen en kan door gebed en actie invloed hebben op mensen en hun omgeving. En geeft gelegenheid over eigen grenzen heen te zien en zowel maatschappelijk als spiritueel, solidair te zijn met vrouwen over de hele wereld.

De viering van Wereldgebedsdag wordt ieder jaar voorbereid door vrouwen uit een ander land. Zo wordt ervaren hoe taal en cultuur van invloed zijn op de uitleg en de praktische toepassing van Bijbelteksten: mensen delen elkaars zorgen, luisteren naar elkaar en voelen zich daardoor ook solidair met elkaar. Dit jaar is het thema ‘Rotsvast’ voorbereid door vrouwen uit Vanuatu, een eilandengroep in Oceanië.

Leidschendam-Voorburg

Dit jaar vieren wij Wereldgebedsdag met een online viering met vrouwen van en in alle kerken in Leidschendam-Voorburg. Op 19 en 20 februari zijn de opnamen gemaakt, waarbij vrouwen van alle leeftijden zijn betrokken, telkens met een stuk van de korte viering uit een andere kerk. Op deze nieuwe manier kunnen we met velen op een coronaveilige manier deze oecumenische viering vormgeven. Een prachtig idee vanuit onze vrouwengroep die jaarlijks een viering voorbereidt.

Op 5 maart komt de video ook hier op deze website beschikbaar.

Plaats een reactie

Voor de vieringen op zaterdag en zondag is aanmelding noodzakelijk:Zie hier.