1

Vrijwilligersmiddag Sint Martinuskerk 12 juni

Wat was het een mooie middag, die zondagmiddag, waarop we in het atrium elkaar mochten ontmoeten in een gezellig samenzijn! Er hadden zich wel tachtig mensen aangemeld, waarvan diversen ook iets lekkers meebrachten. Soms zelf gebakken maar ook gekochte lekkernijen. Iemand had zelfs twee airfryers meegebracht met lekkere snacks, er waren komkommerbootjes en stukjes worst en kaas en wortel… teveel om op te noemen, en zeker te veel om alles op te eten! Maar er wordt niets weggegooid, de rest van de week genieten alle vrijwilligers nog bij de koffie van alle lekkernijen.

Marja de Goederen had een prachtig vrijwilligerslied gemaakt wat hartstochtelijk werd meegezongen onder muzikale begeleiding van Jos Siebers. De kernteams Altaar en Beheer werden voorgesteld zodat iedereen ook daarvan op de hoogte was. Altijd fijn om gezichten bij namen te zien. En het klapstuk, op de toespraken van Lizette de Groot en kapelaan Daan Huntjens na, was de quiz waarbij getest werd of iedereen de parochie maar ook de medevrijwilligers goed kende. Nou, dat viel niet mee. Er werden groepen gevormd, elk met een eigen gekozen naam: De Kreukeltjes, De Vrolijke Drinkers, Ontwaakt, Los Vast, Neusje van de Zalm en de Engelbewaarders en gezamenlijk werden de veertig vragen beantwoord. De scores werden opgeteld en men had erg zijn en haar best gedaan. De groep Tafel aan de Vliet was de grote winnaar. Zij krijgen allen een glazen noveenkaars met devote afbeelding. Vervolgens moest uit deze groep nog een absolute winnaar komen door het beantwoorden van bonusvragen. Ieder kreeg een fluitje. Degene die als eerste floot en het antwoord goed had, kreeg een hoedje op. Bij elke vraag werden er hoedjes uitgedeeld en degene met de meeste hoedjes, kreeg de hoofdprijs: een Bijbelskwartet! Henk Huitema was uiteindelijk de winnaar!

Het was een prachtige middag met veel plezier en gezelligheid. We zullen er nog lang over napraten.

Reactie ( 1 )

  1. Beantwoorden
    Leo sr zeg

    Wat een leuke foto-reportage van de vrijwilligersmiddag! En wat is er een werk van gemaakt. Complimenten voor het organiserende team. Een waardig dank-je-wel voor de vrijwilligers.

Plaats een reactie