Nog geen reacties

Vredesweek 2022: Generatie vrede

Vrede niet vanzelfsprekend

Oekraïne, Jemen, Palestina, Zuid-Soedan: oorlog en geweld overal ter wereld drijft miljoenen mensen op de vlucht, maakt ongelijkheid en de klimaatcrisis groter. Vrede is niet vanzelfsprekend, maar een gezamenlijk project waar élke dag aan moet worden gewerkt. Zeker nu de wereld om ons heen snel verandert en nieuwe dreigingen op ons afkomen.

Het is nu belangrijker dan ooit dat de Generatie Vrede van zich laat horen! Generatie Vrede verenigt burgers die in actie willen komen voor vrede, over grenzen en dwars door verschillen in huidskleur, gender en klasse heen. De vredesbeweging verbindt jong en oud in een gezamenlijke missie voor een vreedzame wereld.

PAX strijdt voor vrede

PAX gaat voorop in de strijd voor vrede. Zij eist politieke actie, organiseert dialoog tussen strijdende partijen en staat op voor de mensen die de dupe zijn van oorlog en geweld. Zij brengt Generatie Vrede samen om het gevoel van onmacht om te zetten in hoop en zoekt antwoorden op de grote uitdagingen van onze tijd. Generatie Vrede is aan zet!

PAX ondersteunen

Op 17 en 18 september is er in onze kerken een deurcollecte voor PAX. U kunt uw bijdrage ook overmaken op NL03 TRIO 0390 5150 00 ten name van PAX.

U kunt ook bijdragen door het kopen van bepaalde producten. De opbrengst is voor PAX. Zoals vorige jaren verkopen wij de tafelkaars Vrede, de vredesvlag en er zijn nu ook postzegels te koop. Misschien een idee voor op uw kerstkaarten? U kunt de artikelen bestellen op telefoonnummer 06 38 92 59 51.

Vredesvlag: € 15,00                                                              Vredeskaars: € 6,00                                 Vredespostzegels: € 11,90 per 10 stuks

Na de viering van zondag 18 september kunt u deze dan afhalen in de kerk. Bij het afhalen kunt u dan betalen. Bij voorbaat hartelijk bedankt voor uw bijdrage.

Plaats een reactie