Nog geen reacties

Vastensoep in tijd van corona

Het Vastenactieproject

In de Veertigdagentijd, de voorbereidingsperiode vóór Pasen wordt onze aandacht en financiële ondersteuning gevraagd voor beroepsonderwijs en ondernemerschap in ontwikkelingslanden. Met een gedegen opleiding zijn mensen namelijk beter in staat een redelijk inkomen te verdienen en eventueel een eigen bedrijf op te zetten.

Het project van Vastenactie loopt al langer: De afgelopen drie jaar volgden al meer dan vierduizend mensen een beroepsopleiding met hulp van Vastenactie en kregen meer dan tienduizend jongeren onderwijs. Zo kunnen zij een zelfstandig bestaan opbouwen, zodat ze voor zichzelf en hun familie kunnen zorgen én een rol kunnen spelen in hun gemeenschap.

In 2021 ondersteunt Vastenactie wereldwijd projecten die mensen toegang bieden tot onderwijs en ondersteuning geven bij het opstarten van een eigen onderneming. Deze projecten bestaan onder meer uit het aanbieden van trainingen, het faciliteren van onderwijsruimten en het verschaffen van lesmateriaal. Op www.vastenactie.nl leest u meer over deze projecten en in onze kerken vindt u er informatiemateriaal over.

Op Aswoensdag zijn de collectes voor het Vastenactieproject en in onze kerken vindt u een offerbus voor de Vastenactie. Rechtstreeks doneren is natuurlijk ook mogelijk: NL21 INGB 0000 0058 50 ten name van Vastenacte Den Haag.

Alternatieve vastensoep in tijd van corona

We zijn gewend in de Veertigdagentijd maaltijden te organiseren ter ondersteuning van het Vastenactieproject. In Leidschendam gebeurde dat met soepmaaltijden samen met de Kruisheuvelkerk, in Rijswijk met een sobere maaltijd en in Voorburg met soepmaaltijden aansluitend op de viering op zaterdagmiddag.

De verkoop van vastensoep

Het zal u duidelijk dat de maaltijden dit jaar door corona niet doorgaan. De gezamenlijke MOV-werkgroepen hebben een alternatief bedacht: het verkopen van vastensoep. Gedurende de Veertigdagentijd wordt in onze kerken vastensoep verkocht. De opbrengst daarvan is voor het project van de Vastenactie. U kunt deze soep thuis genieten, u kunt ook iemand verrassen met de soep en natuurlijk kunt u iemand uitnodigen om bij u thuis samen van de soep te genieten. Zo wordt ook het sociale karakter van de gezamenlijke maaltijd in stand gehouden. De eerste soep is verkrijgbaar op zaterdag 20 februari.

Leidschendam
In Leidschendam moet u de soep vooraf bestellen. In de Petrus en Pauluskerk liggen bestelformulieren waarop u kunt aangeven hoeveel soep u op welke dag wilt hebben. Er is elke week een andere soep. Achtereenvolgens: erwtensoep, preisoep, bruinebonensoep, maissoep, pindasoep en tot slot linzensoep. Bestel uw soep uiterlijk op donderdag voor de komende zaterdag of zondag. De kosten van soep bedragen € 5,- per liter. Bestellen kan telefonisch: 06 38 92 59 51. U kunt uw bestelling ook via e-mail doen. De soep kan zowel op zaterdag als op zondag na de viering worden opgehaald. Dit dient u bij het bestellen te vermelden.

Rijswijk
In Rijswijk is er elke week een andere vegetarische soep, achtereenvolgend: erwtensoep, bruinebonensoep, zoeteaardappelsoep, rodelinzenwortelsoep, pindasoep en tomatengroentesoep. De soep is af te halen in de HH. Benedictus en Bernadettekerk direct na de vieringen op zaterdag en zondag en op maandag en dinsdag tussen 9.30 en 12.00 uur. U krijgt de soep bevroren mee in een afgesloten beker. De adviesprijs is € 3,- per halve liter. Bestel uw soep uiterlijk op dinsdag voor de komende zaterdag of zondag. Dat kan door een e-mail te sturen aan e-mail, te bellen naar Open Huis tussen 9.30 en 12.00 uur: 070 394 07 08, sms of Whatsapp naar 06 43 92 75 98. Vermeld duidelijk welke soep u wilt, het aantal porties en wanneer u ze komt ophalen.

Voorburg
In Voorburg zijn na de vieringen in de St. Martinus op zaterdag en zondag steeds twee soorten soep te koop: namelijk met en zonder vlees. Voor wie na de doordeweekse vieringen soep zou willen meenemen: dat kan ook, want als er soep over is, zetten we die in de diepvries in de keuken van de pastorie. Kunt u zelf niet naar de kerk komen en is er niemand die voor u soep kan meenemen, dan kunt u van maandag tot donderdag uw bestelling opgeven bij het parochiebureau. De soep wordt dan bij u thuis bezorgd. De prijs van de soep bedraagt € 5,- per liter en € 2,50 per halve liter.

Plaats een reactie

Voor de vieringen op zaterdag en zondag is aanmelding noodzakelijk:Zie hier.