3

Toch samen: Palmpasen!

Creatief moeten we zijn en blijven om toch onszelf het gevoel te geven dat samen vieren nog steeds mogelijk is. Vorig jaar zijn de jongsten uit de parochies rond deze tijd uitgenodigd om een mooie tekening te maken van een Palmpaasstok en deze in de brievenbus te gooien bij één van de kerken. Deze tekeningen zijn vervolgens met veel plezier ontvangen door onze oudere parochianen. Toch verbinding weten te leggen tussen mensen, in een tijd die je het liefst in ontmoeting met elkaar beleeft maar wat niet mogelijk is door vervelende omstandigheden.

Ook dit jaar weer een actie
Daarom dit jaar een herhaling. Ook dit jaar hopen wij dat veel kinderen een tekening in zullen willen leveren bij één van de kerken. Hier vind je een plaat die je kunt uitprinten. Het is een lege ‘palmpaasstok’ die je kunt versieren door te tekenen. Er staat een goede uitleg bij. Als je je tekening uiterlijk donderdag 25 maart in een envelop inlevert bij de kerk, zorgen wij dat ze de dag voor of na Palmzondag worden bezorgd bij een oude, zieke en/of eenzame persoon die er heel blij mee is. Ga dus snel aan de slag!

Maar dat niet alleen. Ook wordt dit jaar de mogelijkheid geboden om bij één van de kerken een kruis op te komen halen die thuis mooi versierd kan worden tot Palmpaasstok. Deze kan dan worden aangeboden aan een oudere uit de eigen directe omgeving.

Pastoor Bakker geeft hier uitleg over Palmpasen.

Foto‘s op de website
Tenslotte hopen we ook op de inzending van vele foto’s van de kinderen met hun zelfgeknutselde palmpaasstokken zodat we hiervan een collage kunnen maken op onze website. Op de foto hiernaast geeft pastoor Bakker het goede voorbeeld.

Contact
Een mail over deze actie met informatie, ook over de afhaalmomenten van de kruizen, is door alle ouders van jonge kinderen binnen de parochies ontvangen. Indien u deze mail niet heeft ontvangen en wel uw kind graag mee wil laten doen, stuurt u dan een e-mail of checkt u onze website.

Reacties ( 3 )

 1. Beantwoorden
  Marianne zeg

  Mooi geloofsmoment en mooie haan boven op de palmpaasstok.

  • Beantwoorden
   Cees van der Meer zeg

   Kun je nog op Palmzondag palmtakken te pakken krijgen?

   • Beantwoorden
    Diaken Pier Tolsma zeg

    Die zullen er zeker zijn.

Plaats een reactie

Voor het aanmelden voor vieringen:Zie hier.