1

The Chosen: Zie Jezus zoals zij Hem zagen

De afgelopen weken lazen wij, zoals altijd op de eerste zondagen van het kalenderjaar, in de zondagse Evangelielezingen over de eerste stappen die Jezus zette in zijn openbare leven. Daarbij hoorden we over de eerste mensen die Hij ontmoette, onder wie Andreas, Johannes, Jakobus en Petrus en diens schoonmoeder (waarmee we ook weten dat Petrus getrouwd was).

Dankzij een online Engelstalige filmserie – met Nederlandse ondertiteling – is er de mogelijkheid om de ervaringen van deze mensen op een bijzondere manier als het ware te herbeleven. De serie ‘The Chosen’ heeft als motto ‘See Jesus as they did’ (Zie Jezus zoals zij Hem zagen) en schetst een indrukwekkend en levendig beeld van de levens van de eerste leerlingen van Jezus en vervolgens de manier waarop Hij in hun leven binnenkwam. Het gaat dan om genoemde apostelen, maar ook om de vrouw van Petrus, Maria Magdalena, Nikodemus en vele anderen. Heel realistisch in de context van het door de Romeinen bezette Heilig Land van de eerste eeuw, met alle politieke en menselijke spanningen van dien.

Het is een gloednieuwe, crowdfunded (publieksgefinancierde) filmserie van producenten met hart voor het Evangelie. De acht afleveringen van elk circa vijftig minuten van het eerste seizoen zijn vanwege de coronacrisis gratis ter beschikking gesteld.
Ze zijn te bekijken door de app (IOS/Android) te downloaden via https://thechosen.link/1Y1R7.
Zie voor meer informatie https://studios.vidangel.com/the-chosen.

Van harte aanbevolen!

Reactie ( 1 )

  1. Beantwoorden
    Leo Valk zeg

    Twee delen bekeken. Goede sfeerbeelden. Mooi uitgebeeld. Ben benieuwd naar de rest.

Plaats een reactie

Voor de vieringen op zaterdag en zondag is aanmelding noodzakelijk:Zie hier.