Nog geen reacties

Stille Omgang

Bedevaart naar AMSTERDAM in de nacht van zaterdag 16-17 maart

In 1881 werd de eerste nachtelijke Stille Omgang gelopen door het centrum van Amsterdam. Herdacht wordt het Mirakel dat daar in 1345 heeft plaatsgevonden. Op wonderbaarlijke wijze bleef de Heilige Hostie van een zieke behouden en ook in het vuur bleef deze onaangetast. Een mirakel. Vandaar dat deze bedevaart ook bekend staat als ‘Het Mirakel van Amsterdam’.

Deze bijzondere processie wordt al sinds de dertiger jaren ook door parochianen uit Voorburg en Leidschendam gelopen. Het vertrekpunt was jarenlang de Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming aan de Laan van Nieuw Oosteinde, voorafgegaan door een plechtig Lof. Nog steeds gaan er mensen uit onze parochie, maar ook ver daarbuiten, jaarlijks naar de Stille Omgang. In 2019 zal pastoor Bakker deze groep gaan begeleiden.

Op woensdagavond 30 januari zal door pastoor Bakker een presentatie geven over de Stille Omgang, door de jaren heen en heden ten dagen. Deze presentatie vindt plaats in de Maartenszaal van de Sint Martinuskerk om 20 uur, een kopje koffie staat voor u klaar. We hopen dat u door deze uitleg en voorbereiding dusdanig bent geïnteresseerd dat u in 2019 wilt deelnemen aan de Stille Omgang in Amsterdam. U hoeft zich niet aan te melden voor deze avond.

Meer informatie kunt u inwinnen bij Ineke Huitema-Versteeg, secretaris Haagse Bedevaarten, 070-3876701 (na 18.00 uur).

Plaats een reactie