Nog geen reacties

Stille Omgang 2021

Het Gezelschap van de Stille Omgang heeft besloten dat van­wege de hui­dige strenge beperkende maat­regelen in verband met de coronapandemie de Stille Omgang op 21 maart 2021 niet op de gebruike­lijke manier door zal gaan. In plaats daarvan wordt een online omgang voor­zien met Eucha­ris­tie­vie­ring via livestream en een video van de route.

Zie hier voor meer.

Bijeenkomst in de Sint Martinuskerk

Gebruikelijk organiseert de Haagse Bedevaarten de mogelijkheid om met een gezelschap uit Haaglanden per bus naar de Stille omgang te gaan. Dat zal dit jaar niet gebeuren. In plaats daarvan zal er op zaterdagmiddag 20 maart een bijeenkomst in de Sint Martinuskerk in Voorburg plaatsvinden. Deze bijeenkomst begint om 12.30 uur in het atrium van de kerk. Hier wordt na een inleidend woord de film ‘Passie voor het Mirakel’ vertoond. Deze film van kwartier gaat over de geschiedenis van de Stille Omgang en laat mensen aan het woord die bij de organisatie ervan betrokken zijn.

Om 13.15 uur is er een plechtig lof met uitstelling van het Allerheiligst Sacrament. Pastoor Bakker zal tijdens het lof ingaan op het thema van de Stille Omgang van dit jaar: ‘De luisterende mens is aanwezig bij de Ander’. Dit thema is ontleent aan een tekst uit ‘Liefde en luisteren’ van pater Frans van der Lugt S.J..

De mensen die gewend zijn per bus naar de Stille Omgang te gaan worden persoonlijk aangeschreven om zich op te geven voor deze bijeenkomst. Zij komen als eerste in aanmerking de bijeenkomst bij te wonen. Anderen kunnen zich voor de resterende plaatsen bij Ineke Huitema aanmelden: 070 387 67 01.

Plaats een reactie

Voor de vieringen op zaterdag en zondag is aanmelding noodzakelijk:Zie hier.