Nog geen reacties

Stanislas Beweeg-vmbo/mavo bezocht de H. Bonifatiuskerk

Leerlingen van de Stanislas Beweeg-vmbo/mavo aan de P.C. Boutenslaan te Rijswijk bezochten de H. Bonifatiuskerk. Bij hun project om Rijswijk beter te leren kennen kon onze kerk natuurlijk niet ontbreken. Op 28 juni kwamen de hele ochtend groepjes leerlingen langsfietsen. Ze mochten de kerk bekijken en moesten uitzoeken wie Bonifatius was. Het was een bijzondere ochtend. De aanwezige leerkracht: “Ik krijg kippenvel, zo zijn ze niet op school. Er zitten er bij… maar hier zijn ze stil. Als ze de drempel overstappen zijn ze rustig.” Het gebouw deed wat met de kinderen. Sommigen wisten al meer over de kerk: “Je moet stil zijn. Het is de kerk.” De kerk was ook herkenbaar vond een leerling: “Hier is de kerk want de deur is open.” Een uitspraak om nog eens over na te denken. En kennis was er ook, bij het Jozefaltaar: “Wie is dat?” “Dat is Jozef, de vader van Jezus.” “God is toch zijn vader?”

Andere kinderen waren nog nooit binnen geweest. “Het is de eerste keer dat ik in een kerk ben… groot!!” Stil loopt hij door, kijkt naar alle kanten, naar boven, gaat zitten, luistert… “Luidt deze kerk nog?” Precies dan slaat de klok 10.00 uur. Een meisje stapt de kerk in: “O wouw!!!” Ze kijkt verrast stralend om zich heen en loopt filmend door het middenpad naar voren.

Overweldigend was het voor een aantal kinderen: “Hoe oud is deze kerk? 125 jaar? Hé boys, 125 jaar!!!” En: “Is dat écht goud???” “Dit bezoekje zullen ze niet vergeten”, stelde de leerkracht.

Om terug te komen op de open kerkdeuren: meerdere bezoekers kwamen op dit uitnodigende gebaar af en vroegen of ze de kerk mochten binnen komen. Dan is er maar één antwoord: “Natuurlijk, welkom!”

Plaats een reactie