Nog geen reacties

Samen één parochie

Samen Kerk zijn aan de Vliet

We zijn samen Kerk in de RK Federatie Vlietstreek, die bestaat uit drie parochies en vier kerkgebouwen. Na acht jaar van meer en beter samenwerken is het moment aangebroken om een volgende stap te zetten. De beleidsplannen in de afgelopen jaren hebben gewerkt aan verbinding en verdieping. Nu is het tijd voor vereenvoudiging.

Onze volgende stap is één parochie met vier kerkgebouwen. De uitnodiging blijft voor u parochianen om zorg te dragen voor de geloofsgemeenschap waar u zich thuis voelt als vrijwilliger, in werkgroepen, door uw persoonlijke en financiële ondersteuning voor uw thuiskerk met haar uitstraling en lasten binnen het geheel van de ene nieuwe parochie. De vitaliteit van de eigen geloofsgemeenschap met kerkgebouw blijft de aandacht vragen van een ieder zoals dat nu ook al het geval is. Ieder jaar komt daar een overzicht over, zowel qua menselijke betrokkenheid als financieel. De solidariteit over de nieuwe geloofsgemeenschappen heen blijft zoals die al was in de federatie.

Zie voor meer over de voorgenomen fusie bladzijde 1 en 3 van Kerk aan de Vliet nummer 4 2023.

Informatieavonden

Er zijn op verschillende plekken avonden om vanuit het verleden en de recente ontwikkelingen u te informeren en te horen over de voorgenomen fusie. Daarbij zal op deze avonden ook op de financiën worden ingegaan. De avonden beginnen om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur inloop. Wilt u zich alstublieft voor 1 september aanmelden voor een bepaalde avond via het aangegeven mailadres.

» Maandag 11 september in De Haard (HH. Petrus en Paulus): bureau.pp@sintmaarten-trinitas.nl.

» Donderdag 14 september in de Maartenszaal (Sint Martinus): parochie@sintmaarten-trinitas.nl.

» Maandag 18 september in de Lucaszaal (H. Bonifatius): secretariaat@bonifatiusparochie.info (met vermelding van locatie).

» Donderdag 21 september in de Benedictuszaal (HH. Benedictus en Bernadette): secretariaat@bonifatiusparochie.info (met vermelding van locatie).

Nieuwe parochienaam

Door de voorgenomen fusie ontstaat er een nieuwe parochie. In overleg met de bisschop van Rotterdam worden u twee parochienamen aangereikt parochie HH. Maria en Jozef en parochie H. Titus Brandsma. Alle parochianen mogen hun stem uitbrengen. Zie hier voor meer informatie en de stemprocedure.

Plaats een reactie