2

Rechtstreekse uitzending van Eucharistievieringen

Van 9 april tot en met 6 september zijn de Eucharistievieringen op zon- en feestdagen rechtstreeks uitgezonden. Dit gebeurde altijd om 11.00 uur, in eerste instantie vooral vanuit de HH. Benedictus en Bernadettekerk en St. Martinuskerk en de laatste maanden vanuit de
HH. Petrus en Pauluskerk. De uitzendingen waren opgenomen met een mobiele camera en waren te vinden op YouTube. Veel dank aan de mensen die dit mogelijk gemaakt hebben.

Ondertussen is er gewerkt aan permanente installaties in H. Bonifatiuskerk en de
St. Martinuskerk. Beide installaties zijn nu operationeel. De Eucharistieviering in de St. Martinus is op zondag om 9.30 uur en in de H. Bonifatius om 11.00 uur. De uitzendingen vinden voortaan plaats via ‘kerkdienstgemist.nl’. Dit is een website speciaal ingericht voor het rechtstreeks uitzenden van kerkdiensten. De uitzendingen kunnen ook hier op een later moment bekeken worden. Op deze wijze is er een situatie ontstaan, die veel minder arbeidsintensief is en eenvoudig te bedienen. Voortaan kan de koster de uitzending opstarten en weer uitschakelen.

 

Ook de inrichting op onze website krijgt wat dit betreft een permanent karakter. De blauwe attentiebalk zal binnenkort komen te vervallen. De centrale toegang tot alle soorten video-uitzendingen vindt u voortaan via de pagina ‘Video-uitzendingen’. In het hoofdmenu vindt u deze pagina onder de knop ‘Nieuws’. Op een computer en een laptop ziet dat eruit zoals hiernaast afgebeeld. Op smartphones en tablets is het beeld anders, maar ook daar vindt u dit hoofdmenu. Het hoofdmenu is op iedere pagina van de website zichtbaar.

Een andere mogelijkheid om de pagina ‘Video-uitzendingen’ te bereiken is via de homepage, de hoofdpagina van de website waarlangs men gewoonlijk binnenkomt. Hier vindt u onder de foto van de Vliet vier knoppen waaronder de knop ‘Video-uitzendingen’. Als u met de cursor naar dit woord gaat of aanklikt, verschijnt de tekst ‘Lees meer’. Door op deze tekst te klikken gaat u naar de pagina ‘Video-uitzendingen’. Zie ook de afbeelding hiernaast. Op tablets en smartphones staan de vier knoppen niet naast elkaar maar onder elkaar.

 

 

Reacties ( 2 )

 1. Beantwoorden
  Anke van Veen zeg

  Ik hoop dat deze vaste installatie ook mogelijk wordt in de HH Petrus en Paulus. Mensen zijn gehecht aan hun eigen parochiekerk. Die bekende ruimte maakt toch deel uit van je geloofsleven. Mocht de zaterdagavond Mis geschrapt worden dan vind ik het bijna een noodzaak.
  Complimenten voor de prachtige viering die de heren De Man hebben opgenomen en uitgezonden tot op heden.
  Met vriendelijke groet,
  Anke van Veen

  • Beantwoorden
   Diaken Tolsma zeg

   Besloten is tot uitzending vanuit de H. Bonifatius om 11.00 uur en de St. Martinus om 9.30 uur. Daarmee wordt gedeeltelijk tegemoet gekomen aan deze vraag.

Plaats een reactie

Aanmelden voor een viering in de kerken van RK VlietstreekZie hier.