13

Pater Tom Kouijzer versterkt pastoraal team

Nieuw lid van het pastoraal team

Wij heten pater Tom Kouijzer van harte welkom in ons midden. Pater Kouijzer is door monseigneur Van den Hende voor een bepaalde tijd benoemd binnen onze federatie om het pastorale team in ieder geval tot en met de zomer te versterken.

Na het recente vertrek van kapelaan Lex van Deelen en pastoraal werker Saskia van Winden is de komst pater Kouijzer een weldaad. We hopen dat hij zich spoedig thuis voelt in onze federatie van parochies en binnen het pastoraal team.

We bidden om Gods zegen over zijn pastorale inzet en voor hem persoonlijk, dat het leven en werken in ons midden hem gelukkig doet zijn.

Pater Tom Kouijzer stelt zich voor

Graag stel ik mij aan u voor: pater Tom Kouijzer, 32 jaar oud en afkomstig uit het stadje Hulst in Zeeland. Ik ben priester van de Sociëteit van Maria (Paters Maristen), een van oorsprong Franse congregatie die al sinds 1900 in Nederland actief is. Maristen streven ernaar om leerling van Jezus te zijn op de wijze van Maria. Dit betekent dat ze aandacht willen hebben voor de aanwezigheid van de Heer in iedere situatie, zonder daarbij zelf per se op de voorgrond te treden. Denk aan de houding van Maria bij de bruiloft van Kana: “doe maar wat Hij u zeggen zal” (Joh 2,5).

Na een initiële theologiestudie aan de Universiteit van Tilburg ben ik in 2011 ingetreden in de congregatie. In de praktijk betekende dit dat ik een zeer internationaal vormingsproces mocht doorlopen waarin ik heb mogen wonen in onder meer Engeland, Nieuw-Zeeland, Italië en meest recentelijk Ierland. De afgelopen jaren was ik als priester werkzaam in een parochie in Dublin. Na meer dan tien jaar in het buitenland wilde ik graag terug naar Nederland en ik ben heel blij om nu te mogen wonen en werken in het bisdom Rotterdam.

In de komende periode mag ik werkzaam zijn in de Federatie RK Vlietstreek. Ik zie ernaar uit om u te ontmoeten en samen met u op te trekken in ons gemeenschappelijk geloof. We zullen elkaar zeker tegenkomen bij de viering van de Eucharistie en hopelijk ook bij vele andere gelegenheden en activiteiten.

Pater Tom Kouijzer

Reacties ( 13 )

 1. Beantwoorden
  An en Jan Bernaards zeg

  Wij wensen u van harte welkom in deze geweldige parochies graag tot ziens!

 2. Beantwoorden
  Ineke Huitema-Versteeg zeg

  Hartelijk welkom

  • Beantwoorden
   Ada sGravendijk zeg

   Welkom

 3. Beantwoorden
  Marianne de Wit zeg

  Wat fijn dat u ons komt helpen, hartelijk welkom en een mooie tijd in onze parochies.

 4. Beantwoorden
  Metka Dijkstra zeg

  Veel succes!

 5. Beantwoorden
  Aat van den Berg zeg

  Weet je welkom en bij voorbaat dank voor je inzet. Succes.

 6. Beantwoorden
  Marja de goederen zeg

  Heel hartelijk welkom en veel werkplezier in onze parochie. Ik zie vol vertrouwen uit naar een prettige samenwerking.👍

 7. Beantwoorden
  Anke van Veen zeg

  Van harte welkom in de drie parochies van onze federatie. Veel werkplezier toegewenst binnen het pastoraal team en met alle vrijwilligers.

 8. Beantwoorden
  Lizette de Groot zeg

  Pater Kouijzer, heel hartelijk welkom terug in Nederland en in het bijzonder in onze mooie federatie, fijn dat u het pastoraal team komt versterken.
  Hopelijk mag u veel voldoening vinden bij de uitvoering van de vele zorgtaken die er liggen.
  Ik kijk uit naar een mooie samenwerking.

 9. Beantwoorden
  Bep van Leeuwen zeg

  Welkom pater Tom Kouijzer.
  In onze parochies.
  We kunnen wel wat versterking gebruiken. Dank aan de bisschop.
  Hopelijk ga je je snel thuis voelen.

 10. Beantwoorden
  Bernadette Kicov-de Voort zeg

  Wat fijn dat u ons pastoraal team komt versterken. Van harte welkom in onze federatie Vlietstreek.

 11. Beantwoorden
  Frans Aarts zeg

  Fijn dat u ons pastoraal komt versterken. U bent een welkome aanvulling!

 12. Beantwoorden
  Chris en Cock Jansen zeg

  Wij heten u hartelijk welkom bij onze federatie Vlietstreek en hopen dat er gauw een einde zal komen aan de nu vervelende situatie, zodat ook wij weer de vieringen met u als voorganger kunnen bezoeken, hopelijk tot gauw. Ook onze beste wensen alsnog voor u in onze mooie en gezonde parochiegemeenschap aan de Vliet.

Plaats een reactie

Meer informatie over het aanmelden voor vieringen: Zie hier.