5

‘Palmpaasstokken’ in de tijd van corona

Dit jaar kunnen we door het coronavirus helaas niet samenkomen om Palmzondag te vieren of om palmpaasstokken te knutselen en te versieren. We kunnen deze ook niet naar oude mensen brengen, want het is nu niet verstandig om bij hen op bezoek te gaan. Toch willen we oude mensen graag groeten en blij maken. Dat is nu juist heel belangrijk, omdat ze zich extra eenzaam kunnen voelen. Zij moeten ook weten dat het Pasen wordt!

Daarom vind je hier een plaat die je kunt uitprinten. Het is een lege ‘palmpaasstok’ die je kunt versieren door te tekenen. Er staat een goede uitleg bij. Als je je tekening uiterlijk donderdag 2 april in een envelop inlevert bij de kerk, zorgen wij dat ze de dag voor of na Palmzondag worden bezorgd bij een oude, zieke en/of eenzame persoon die er heel blij mee is. Ga dus snel aan de slag!

 

Palmpaastekeningen verstuurd

Wij hebben de afgelopen dagen in totaal maar liefst 79 tekeningen van kinderen mogen ontvangen. Wij danken de kinderen en ouderen hartelijk voor hun grote inzet. Op deze wijze hebben we aan vele oudere en zieke mensen toch een Palmpaasgroet kunnen brengen, nu dit jaar het rondbrengen van echte palmpasen niet mogelijk is.

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 april werden de tekeningen op de verschillende locaties van onze parochiefederatie door vrijwilligers, afkomstig uit werkgroepen Eerste H. Communie, Kinderwoorddienst of bezoekgroepen zieken en ouderen, geadresseerd en op de post gedaan, zoals op deze foto’s te zien is.

Wij hopen dat de ontvangers met deze groet al iets van het licht en de vreugde van Pasen, van de verrezen Heer, mogen ervaren.

Reacties ( 5 )

 1. Beantwoorden
  Marianne de Wit zeg

  Goed geregeld.

 2. Beantwoorden
  Gerard HM Verbeek zeg

  Chapeau, heel goed initiatief, verdient navolging.

 3. Beantwoorden
  Dory Portegies zeg

  Hartelijk dank Gurlean (ik hoop dat ik je naam goed heb gelezen) voor de Palmpaasstok die jij zo mooi hebt versierd en ik gisteren bij de post in mijn brievenbus vond. Hij krijgt een mooi plekje. Misschien kan je je het Paasfeest niet vieren op de manier waarop je gewend bent maar toch hoop ik dat je mooie Paasdagen zult hebben. Lieve groeten. 🙋‍♀️

 4. Beantwoorden
  Marianne Plasier-Looijestijn zeg

  Hallo Josephine en Mathilde
  Ik was heel blij verrast toen ik gisteren jullie palmpaas werkstuk in de brievenbus mocht ontvangen.
  Als je ziek bent, geen visite mag ontvangen en dan lieve post krijgen dan voel je je gelijk een stukje beter.
  Goed gedaan heel erg bedankt. Marianne

 5. Beantwoorden
  Nico en Gerda v.d.krogt zeg

  Hallo Zoë, bedankt voor het Palmpaas werkstuk dat wij hebben mogen ontvangen.
  Wij waren er erg blij mee. Wij wensen jullie fijne Paasdagen en bedankt.

Plaats een reactie