Nog geen reacties

Pakistaanse christenen in nood

Parochianen vieren Mis buiten in brand gestoken kerk

Met tranen van verdriet en angst woonden op zondag 20 augustus zo’n 700 mensen de heilige Mis bij buiten hun uitgebrande kerk in de Pakistaanse stad Jaranwala. De kerk van de heilige Paulus was één van de kerken die doelwit werd bij een van de ergste uitbarstingen van geweld in het land sinds een generatie.

De uit Pakistan gevluchte Javed Masih schrijft ons: “Ik deel met u het lijden van christenen uit Jarnwala, Punjab, Pakistan na de aanval op kerken en huizen van de christelijke gemeenschap. Het is een oprechte droefheid over het incident in Jaranwala, waar christenen werden vervolgd. Er waren 21 kerken en 81 huizen volledig afgebrand. Er blijft niets achter in huis om een dagelijks leven te leiden. Nu zitten mensen zonder onderdak, voedsel en mensen zonder levensbehoeften. Ze hebben niets; alles is kapot. Alle slachtoffers zitten op straat. Maar hun geloof is zo sterk dat ze alle uitdagingen van het christenzijn in een islamitisch land aankunnen. Via deze weg vraag ik u allereerst voor hen te bidden. Moge God hen helpen in hun ellendige situatie.”

U kunt deze mensen ook financieel ondersteunen met uw bijdrage aan Kerk in Nood. Ga hiervoor en voor meer informatie over de christenen in Pakistan naar de website van Kerk in Nood.

Plaats een reactie