Nog geen reacties

Opvang voor Oekraïense Vluchtelingen

De gemeente Leidschendam-Voorburg transformeert het pand aan de Vlietweg 16-17 te Leidschendam naar een opvang voor Oekraïense Vluchtelingen. In het pand kunnen ongeveer tweehonderd mensen wonen. De eerste kamers zijn in september gereed. De gemeente is nu druk bezig met de inrichting. Ze proberen via tweedehandswinkels de basismeubels aan te schaffen. Daarnaast vragen ze aan onze inwoners of zij een kamer willen adopteren. Als een kamer wordt geadopteerd door een straat, wijk of bewoner kunnen ze de kamer verder (gezelliger) inrichten.

Het is een mooi initiatief! Inmiddels, zie ook de berichtgeving in Het Krantje en op Midvliet, hebben verschillende organisaties hun medewerking toegezegd. Hier vindt u de berichtgeving door de gemeente. De Raad van Kerken van Leidschendam en Voorburg heeft toegezegd bij de kerken de vraag om medewerking neer te leggen.

Wij roepen onze parochianen op dit initiatief te steunen. Kijk in uw eigen omgeving met wie u samen een kamer kunt adopteren. Denk bijvoorbeeld aan medeparochianen met wie u contact heeft. En neem dan contact op met de gemeente 14 070 of via e-mail oekraïne@lv.nl. (Diana van Dijk of Monique Halverhout) of secretaris@raadvankerkenlv.nl die u dan kan linken aan de gemeenteambtenaar die erover gaat.

Wilt u spullen doneren die gebruikt kunnen worden voor de basisinrichting van de kamers en de gemeenschappelijke ruimtes? Bijvoorbeeld een eettafel met stoelen, een (stapel)bed, een bank of een kast? Of een prullenbak, servies, bestek of ander keukengerei? Dan kunt u deze afgeven bij kringloopwinkel De Schatkamer aan de Star 9 in Leidschendam. Dit kan op maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Plaats een reactie