Nog geen reacties

Oogstdankdag Heiloo

Op woensdag 7 september wordt door agrariërs uit Noord- en Zuid- Holland de Oogstdankdag bedevaart 2022 georganiseerd. Het thema is : ‘Dankbaar omzien, vol vertrouwen vooruit kijken’. In deze bedevaart willen wij ook bijzonder bidden tot Maria, Koningin van de Vrede. De viering vindt plaats in de bedevaartkerk van Onze Lieve Vrouw ter Nood, Kapellaan in Heiloo. Celebrant is pastoor Jaap Steenvoorden uit het Westland.

Na twee jaar corona is de bedevaart nu gelukkig weer mogelijk. Er zijn genoeg intenties om op onze bedevaart mee te nemen. De nood is hoog in de wereld door de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne. De gevolgen zullen nog jaren voelbaar zijn. Ook in ons eigen land zijn er grote zorgen. De hoge energieprijzen en de enorme inflatie raken iedereen en zijn ook voor de agrarische sector zeer ingrijpend. Veel mensen gaan gebukt onder grote zorgen. Juist de kracht van het geloof houdt ons staande en brengt ons met hoop op weg naar morgen.

De aanvang van de Eucharistieviering is 10.30 uur. Karakteristiek zijn de oogstgaven, de vruchten der aarde, de veelsoortige en kleurrijke agrarische producten, die bij de offerande naar het altaar worden gebracht. Na de viering zullen deze  geschonken worden aan de voedselbank. Om 13.30 uur is het Lof met een Mariapreek en aansluitend de Sacramentsprocessie door het prachtige park met gezang en rozenkransgebed. Graag willen we u van harte uitnodigen deze Oogstdankdag mee te vieren. Het is elk jaar opnieuw een inspirerende en blijde dag. Iedereen is van harte welkom.

Plaats een reactie