3

Onze Lieve Vrouw ten Hemelopnemingkerk verkocht

Donderdagmiddag is het kerkgebouw aan de Laan van Nieuw Oosteinde, de Onze Lieve Vrouw ten Hemelopnemingkerk, na bijna twaalf jaar leegstand aan de koper geleverd. Met andere woorden: het kerkgebouw heeft een nieuwe eigenaar gekregen. Eindelijk, na vele eerdere pogingen.

Op dit moment mag er opluchting zijn dat er aan de leegstand van dit kerkgebouw een einde komt.

Dat onder leiding van de firma Steenvlinder mensen goed en van harte mogen wonen en werken op deze plaats en zo iets blijft  uitstralen van “er  is meer tussen hemel en aarde”.

Reacties ( 3 )

 1. Beantwoorden
  Marianne de Wit zeg

  Jammer dat we deze mooie kerk niet zelf meer konden gebruiken. Een kerk waar je als koor goed tot zijn recht kwam. Zeer goede akoestiek. Helaas het is niet anders. Goed dat er nu een nieuwe bestemming voor komt.

 2. Beantwoorden
  Lex Beneken Kolmer zeg

  Ik ken van deze kerk met name het bordes en de deur: de plaats waar ik op 20 juni 2004, kort na zijn benoeming in Rijswijk, kennismaakte met Lex van Deelen en hem fotografeerde voor de Pastorale.

 3. Beantwoorden
  Aad Agterdenbosch zeg

  Parochiebestuur Proficiat. Na vele jaren van decepties bij de verkoop telt het resultaat. Het gebouw blijft in stand en wordt inwendig ingericht aan de huidige tijd. Het blijft een icoon voor Katholiek Voorburg e.o.

Plaats een reactie

Rechtstreekse uitzending van de Eucharistieviering op zondag.Zie hier.