Nog geen reacties

Oecumenische Veertigdagenvieringen

Gedurende de Veertigdagentijd zijn er zowel in Rijswijk als in Voorburg op de woensdagavond oecumenische meditatieve vieringen. Het is goed om met elkaar eenheid in verscheidenheid te herkennen en te vieren; het is de ene God die ons verbindt. U bent van harte welkom. Bidt mee!

Rijswijk

In Rijswijk zijn de vieringen steeds in de Hofrustkapel, Laan Hofrust 21, en wel op de woensdagen 1, 8, 15, 22 en 29 maart, van 19.30 tot 20.00 uur. Voorgangers uit de deelnemende kerken gaan beurtelings voor.

In de Goede Week zullen er weer oecumenische avondgebeden zijn op 3, 4 en 5 april, van 19.00 tot 19.30 uur, op maandag in de Nieuwe Kerk en op dinsdag en woensdag in de Jeroenkapel van de HH. Benedictus en Bernadettekerk.

Bij de Kruisweg, die op Goede Vrijdag om 15.00 uur in onze kerken wordt gehouden, zijn ook onze protestantse medechristenen welkom. In de HH. Benedictus en Bernadettekerk zal ds Sifra Baayen van de Protestantse Gemeente Rijswijk samen met onze gebedsleiders voorgaan.

Voorburg

In Voorburg worden deze vieringen met Woord en gebed, met zang en stilte vanuit de Sint Maartenparochie en de Martiniwijkgemeente (PGV) voorbereid. De vieringen zijn om 19.30 uur in de dagkapel van de St. Martinuskerk. Het overkoepelend thema is dit jaar ‘Wie zeg jij dat Ik ben’. Na de vieringen gaan we met elkaar in gesprek over de volgende onderwerpen. Op de eerste woensdag is dat de hongerdoek ‘Het nieuwe Verbond’ en het Vastenactieproject ingeleid door diaken Pier Tolsma, die ook de twee volgende avonden verzorgd die gaan over de ‘Tien geboden voor het milieu’, gebaseerd op teksten paus Benedictus XVI. Op woensdag 22 maart houdt dominee Giel Schormans een inleiding over ‘kruisdagen’ en op 29 maart Paul Sas over ‘Psalmen’.

Plaats een reactie