Nog geen reacties

Nieuwe SchuldHulpMaatjes gezocht

Ook in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg heeft een op de vijf huishoudens financiële problemen. De rekeningen stapelen zich op, mensen weten niet hoe ze nog moeten rondkomen en zien er tegenop om de post open te maken. SchuldHulpMaatjes helpen om de problemen op te lossen. We hebben op dit moment in beide gemeenten behoefte aan meer vrijwilligers.

Wat doet een maatje?
Een maatje is een vrijwilliger die na een training mensen helpt om alle inkomsten en uitgaven op een rij te zetten. Samen met de hulpvrager maak je een lijst met alle onbetaalde rekeningen en een plan om die te betalen. De hulpvrager krijgt zo overzicht en leert hoe de geldzaken op orde te houden en uit de schulden te blijven. Het maatje moet vooral kunnen luisteren en geduld hebben. Je moedigt de hulpvrager aan en geeft praktische hulp.

Bent u ons nieuwe maatje of wilt u meer weten, neem dan contact op met de coördinator van Schuldhulpmaatje. Wij informeren u graag! Voor Rijswijk is dat via coordinator@rijswijk-schuldhulpmaatje.nl. Voor Leidschendam-Voorburg: Jos van den Broek 06 45 27 12 16, josvndnbrk73@gmail.com.

Plaats een reactie