Nog geen reacties

Nieuwe naam voor de gefuseerde parochie

Door de voorgenomen fusie ontstaat er een nieuwe parochie. In overleg met de bisschop van Rotterdam worden u twee parochienamen aangereikt. Alle parochianen mogen hun stem uitbrengen. Achterin de kerken liggen stembiljetten. U kunt u stem ook via e-mail uitbrengen. Naast de gekozen naam dient u hierbij ook uw naam, adres en telefoonnummer te vermelden. U stuurt uw e-mail uiterlijk op 22 oktober naar fusieparochie@sintmaarten-trinitas.nl.

 

Parochie HH. Maria en Jozef
Tijdens het pontificaat van paus Franciscus heeft de heilige Maria, als Moeder van de Kerk een vaste plaats gekregen op de maandag na Pinksteren (Tweede Pinksterdag). Pinksteren en het ontstaan van de Kerk hebben een bijzondere band met elkaar. De heilige Geest daalt neer over de apostelen samen met Maria, Moeder van de Kerk. Op het hoogfeest van de heilige Jozef, bruidegom van Maria, vond de intronisatie van paus Franciscus plaats. Sindsdien heeft de heilige Jozef naast de heilige Maria een plaats gekregen in alle Eucharistische gebeden. De heilige Jozef is de patroon van de Kerk en de christelijke gezinnen. In de HH. Maria en Jozef parochie vragen we op voorspraak van de Moeder en Patroon van de Kerk om Gods zegen voor alle vrouwen en mannen die zorg dragen voor onze parochie in onze samenleving.

 

Parochie H. Titus Brandsma
Titus Brandsma is de meest recente heilige van ons land. Geboren in 1861, gestorven als martelaar in 1942 en heilig verklaart op 15 mei 2022. Pater Titus was altijd op zoek naar de goede God en het goede in iedere mens. Hij heeft vanuit zijn geloof veel mensen geholpen op hun levensweg en hun zoektocht naar God. Wij zijn volgens pater Titus niet geroepen om grootse, opvallende dingen te doen maar wel om de gewone dingen op grootse wijze te doen. Hij was karmeliet, dichter, filosoof, hoogleraar, journalist, een beschouwende en maatschappelijk geëngageerde priester. Zijn strijd voor vrijheid en tegen onrecht leidde in de Tweede Wereldoorlog tot zijn dood in het concentratiekamp Dachau. In de H. Titus Brandsma parochie vragen wij op zijn voorspraak om op zachtmoedige wijze in vrede te leven met God en onze medemensen.

 

Zie hier voor meer informatie over de voorgenomen fusie.

Plaats een reactie