Nog geen reacties

Nieuwe Alpha van start na de zomer

Op woensdag 11 september zal er in de Maartenszaal (pastorie St. Martinuskerk, Oosteinde 54, Voorburg) een vrijblijvende informatieavond zijn over de tweede Alpha in onze parochiefederatie.

Alpha is een eigentijdse cursus van tien weken over de kernpunten van het geloof. Alles draait om ontmoeting, uitleg en gesprekken.

Op de informatieavond kunt u besluiten om wel of niet aan Alpha deel te nemen. U bent van harte welkom.

Voor meer informatie kunt u hier terecht of contact opnemen met alpharkvlietstreek@gmail.com.

 

Op YouTube staan twee interessante filmpjes: Wat is Alpha? en Uitnodigingsvideo.

 

Ervaringen van twee deelnemers uit Alpha 2018

De avonden hadden verschillende thema’s waarin een halfuur een spreker zijn/haar woordje deed omtrent het thema of er meer over te vertellen wat ons als cursist meer verheldering gaf, daarna gingen we in twee groepen verder om over het onderwerp te praten. Het waren voor mij leerzame momenten om me beter in het geloof te verkennen, buiten van wat ik wist of een stukje verdieping. Inzicht krijgen waarom geloven belangrijk is en dat te delen met anderen. Elkaar bemoedigen in de kracht van je geloof. Als je elkaar soms tegenkomt is het fijn te voelen dat je iets met elkaar gemeen hebt, maar dat ook te delen met anderen.

Jolanda (59 jaar)

Voor ieder thema werd een inleider/inleidster uitgenodigd, waarna in groepjes uiteen gingen om over het thema te praten. Door mijn interesse in de leer van ons geloof heb ik tijdens de gesprekken ervaren hoe anderen in het geloof staan. Die gesprekken heb ik als zeer prettig ervaren en werden soms wat emotioneel zeker het thema over de Heilige Geest. De avonden begonnen met een gezamenlijke warme maaltijd om elkaar wat beter te leren kennen wat de gesprekjes in de groepjes ten goede kwam. Enig minpuntje was dat de avonden te kort duurden. De Alpha-cursus vind ik zeker een aanrader en ik zie al uit naar het vervolg van de Alpha namelijk de Alpha-Omega.

Edwin (37 jaar)

Plaats een reactie