Nog geen reacties

Nationale Bedevaart Brielle op 6 juli

Zaterdag 6 juli vindt de Nationale Bedevaart in het heiligdom van de HH. Martelaren van Gorcum plaats aan De Rik 5 te Brielle. Onderdeel van de bedevaart is een pontificale Eucharistieviering met Mgr. J.H.J. van den Hende als hoofdcelebrant. Thema is dit jaar ‘Geroepen!’. Het Koor Intermezzo verleent onder leiding van Marcel van der Poel de muzikale ondersteuning van de viering.

Brielle is het bekendste bedevaartsoord van Zuid-Holland. In het jaar 1572 werden op deze plaats negentien Rooms-Katholieke geestelijken gemarteld en opgehangen omdat ze weigerden hun geloof in de Eucharistie af te zweren. Op 29 juni 1867 vond hun heiligverklaring plaats.

Programma Nationale Bedevaart

11.00 uur  Pontificale Eucharistieviering
13.30 uur  Rozenkransgebed en Jongerenprogramma
14.30 uur  Kruisweg
15.30 uur  Vesperviering met processie en pelgrimszegen

Nieuw

Bij de Nationale Bedevaart heeft u gelegenheid om vóór in de kerk de gerestaureerde reliekschrijn te zien. Deze is in mei teruggeplaatst bij de opening van het bedevaartseizoen.
Ook is er ditmaal informatie te verkrijgen over Katholiekleven.nl (de website van de Nederlandse bisschoppen), uitgeverij Adveniat en over de Priester- en Diakenopleiding Centrum Vronesteyn.

Jongerenprogramma

Voor de jongere bedevaartgangers is er een ‘parallelprogramma’ tijdens het rozenkransgebed rond het thema ‘Geroepen!’.

 

Speciaal busvervoer

Er zijn twee opstapplaatsen:
Laurentius en Elisabeth Kathedraal aan de Mathenesserlaan 305 te Rotterdam. Vertrektijd: 9.00 uur.
Centraal Station Rotterdam (achterzijde), Proveniersplein. Vertrektijd: 9.15 uur.
Aanmelden tot en met 30 juni via bisdom Rotterdam: 010 281 51 71 of bureau@bisdomrotterdam.nl.

Openstelling en Eucharistieviering

In juli en augustus is het heiligdom dagelijks geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Elke donderdag vindt om 14.00 uur een Eucharistieviering plaats met Biechtgelegenheid.

Tijdens de zomer openstelling is een speciaal programma opgesteld met Plechtig lof, Kruisweg en bidden van de rozenkrans op diverse data. Zie hiervoor www.martelarenvangorcum.nl.

Adres: De Rik 5 (Hoek De Rik-Kloosterweg) te Brielle.

Plaats een reactie