Nog geen reacties

Muziek in de Bonifatius zondag 15 mei

Een Rijswijkse muzikale ontmoeting

De concertserie Muziek in de Bonifatius heeft vanwege de coronamaatregelen twee jaar lang stilgelegen. Nu alle beperkingen zijn opgeheven, zal op zondagmiddag 15 mei om 15.00 uur het seizoen worden geopend met het concert ‘Een Rijswijkse muzikale ontmoeting’. Uitvoerenden zijn het Concertkoor Rijswijk en het Rijswijks strijkorkest het Tollens Ensemble onder leiding van dirigent Marten Sijbrandij.

Op het programma staan een zestal werken: Divertimento in D KV 136 (W.A. Mozart), Sancta Maria, Mater Dei KV 273 (W.A. Mozart), Ave Verum Corpus KV 618 (W.A. Mozart), Christe, du Lamm Gottes (F. Mendelssohn-Batholdy), Kleine Suite Opus 15 (R. Koumans) en Due Madrigalli (H. Andriessen). Het concert vindt plaats in de H. Bonifatiuskerk aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen.

De vier volgende concerten staan gepland op 26 juni (orgelconcert Gerard Legierse), 17 juli (Estehaagse ensemble), 28 augustus (orgelconcert Aleš Nosek, Tsjechië) en 25 september (pianoduo Symbiosis).

Plaats een reactie