Nog geen reacties

Muziek in de Bonifatius: Roden Girl Choristers

Zondag 19 januari om 15.00 uur in de Bonifatiuskerk:
Here, here a Light: Anglican cathedral music
Roden Girl Voices (senior ensemble) o.l.v. Sonja de Vries met op orgel Sietze de Vries

Zie hier voor meer informatie over Muziek in de Bonifatius.

 

Programma

A Song of Trust Charles Villiers Stanford 1852 – 1924
O hear us Lord Anthony Piccolo * 1947
Like as the hart Noel Rawsthorne *1929
Magnificat in E flat Major David Hogan 1949 – 1996
Te Deum Herbert Howells 1892 – 1983
Here, here a Light Joel Martinson *1960
Organ improvisation Sietze de Vries *1973
Domine Exaudi George Malcolm 1917 – 1997
O give thanks unto the Lord John Rutter *1945
It is a thing most wonderful John Ireland 1979 – 1962
Cry out with Joy to the Lord Richard Lloyd *1933
Drop, drop slow tears Frank Bridge 1879 – 1941
A Song of Battle Charles Villiers Stanford

 

Het koor

Het meisjeskoor, de Roden Girl Choristers, bestaat sinds september 2000 en zet zich in voor het ontwikkelen van jong zangtalent. Het koor maakt deel uit van Stichting Koorschool Noord Nederland. Deze dynamische groep meiden, onder leiding van artistiek leider Sonja de Vries, heeft zich inmiddels een klinkende reputatie verworven. Het doel van de Roden Girl Choristers is om referentiepunt te zijn voor meisjeskoorzang in Nederland.

Jonge meisjes worden in het opleidingstraject voorbereid op een auditie als chorister. Individuele stemvorming resulteert in een eenvormige koorklank waarbij elk koorlid zich met zelfvertrouwen inzet. Een zelfvertrouwen dat bovendien versterkt wordt door de sociale hechtheid van de groep.  Geschoeid op Anglicaanse leest, wordt het koor geïnspireerd door het heldere, strakke, open klankidioom van de Engelse jongens- en meisjeskoren. Ook wat repertoirekeus betreft vormt de Anglicaanse koortraditie een onuitputtelijke bron van inspiratie. Studiereizen naar Engeland, met masterclasses door collega-dirigenten, vinden met enige regelmaat plaats. Uitwisselingen met collega-koren uit Engeland, zoals dat van St. John’s College, Cambridge en het University Choir van St. Andrews dragen ook bij aan de muzikale vorming van de choristers.

Het koor musiceert op topniveau en heeft een plaats op de belangrijkste concertpodia in heel Nederland en in het buitenland. Met ongeveer 20 concerten per jaar en concertreizen in binnen- en buitenland bereiken de Roden Girl Choristers een grote schare enthousiaste toehoorders. Het koor heeft radio- en televisieopnames gemaakt voor Radio 4, IKON en de EO. De choristers werken mee aan grote producties voor koor en orkest, zoals Carmina Burana van Carl Orff en Mass of the children van John Rutter. De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach onder de bezielende leiding van Reinbert de Leeuw (lid van het Comité van Aanbeveling) in 2016, vormde een bijzonder hoogtepunt!

Een aantal van de oudste solisten vormt samen een eigen ensemble, de Roden Girl Voices. Wat repertoirekeus betreft, gaan ze de uitdaging aan. De vaste begeleider van het koor is organist Sietze de Vries.

Meer informatie over het koor op: www.rodengirlchoristers.nl

Plaats een reactie