Nog geen reacties

Mariaconcert op zondag 16 oktober in de Martinuskerk

Op zondag 16 oktober is er in de Martinuskerk in Voorburg een Mariaconcert door het parochiekoor Sint Maarten onder leiding van Jos Siebers en met de sopraan Demelza van der Lans.

Tijdens dit Mariaconcert zullen onder andere vele versies van het Ave Maria gezongen worden; steeds dezelfde tekst, met natuurlijk telkens een andere melodie. Composities van Schubert, Bach-Gounod, Somma, Elgar, Franck, Caccini, Arcadelt en Rossini worden ten gehore gebracht en natuurlijk zullen ook het Regina Caeli, het Wees gegroet Maria en het Magnificat (van Andriessen) niet ontbreken.

Voor de ouderen wordt het weer een feest van herkenning met bekende Marialiederen die iedereen kan en mag meezingen, zoals O reinste der schepselen, Wat spreiden die lichten, Te Lourd’ op de bergen, God groet u zuiv’re bloeme en nog veel meer. Voor de jongere generaties is het concert een kennismaking met traditie en mooie muziek. Kom dus genieten van mooie Marialiederen en kom gezellig meezingen.

Het kan allemaal op zondag 16 oktober in de Martinuskerk, Oosteinde 54, Voorburg. Het concert begint om 14.30 uur en duurt circa vijf kwartier. De toegang is gratis maar na afloop wordt via een collecte een vrijwillige bijdrage gevraagd. Na het concert is er gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie/thee met een Mariakaakje nog was na te praten in het atrium van onze kerk.

Plaats een reactie