Nog geen reacties

Maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus

Alle publieke liturgische vieringen worden
tot en met 31 mei (Pinksteren) afgelast

De Nederlandse bisschoppen kondigen aan dat de publieke liturgische vieringen met Palmzondag, de andere dagen in de Goede Week (het Paastriduüm), met Pasen en vervolgens gedurende de Paastijd tot en met Pinksteren dit jaar worden afgelast. Dit gebeurt met grote pijn in het hart. De bisschoppen begrijpen dat het feit dat de vieringen niet door kunnen gaan voor vele parochianen een moeilijk besluit is, maar vragen hierin om hun begrip en gebed. Zij wijzen op de mogelijkheid van de ‘geestelijke Communie’: “door het verlangen om Christus te ontvangen, schenkt Hij ons ook door deze ‘geestelijke Communie’ zijn genade.” Ook vragen de bisschoppen om kerken waar mogelijk open te stellen en zo mensen de gelegenheid te bieden voor persoonlijk gebed.

 

Uitvaarten

Overeenkomstig de maatregelen van de overheid kunnen uitvaarten in een beperkte kring van direct betrokkenen in onze kerken plaatsvinden.
Hierbij zal ook een organist aanwezig zijn. Een koor is helaas niet mogelijk.

 

Extra mededelingen voor de parochianen van de RK Vlietstreek

Mensen die verkouden zijn, hoesten of van wie de gezondheid kwetsbaar is: blijf thuis!

Op de tijden van Eucharistievieringen op zaterdag en zondag zullen onze vier kerken geopend zijn voor persoonlijk gebed; de Bijbellezingen liggen voor u klaar en er is een priester of diaken aanwezig. Op Palmzondag ligt er een gewijd palmtakje en op Paaszondag een klein paaskaarsje voor u klaar in de kerk. Op Goede Vrijdag zijn onze kerken van 14.00 tot 16.00 uur geopend voor persoonlijk gebed. Respecteer elkaar en houd voldoende afstand op alle plekken in en rond het kerkgebouw. De Mariakapel van de Sint Martinuskerk en van de HH. Petrus en Pauluskerk zijn op alle dagen van de week overdag geopend.

De meest recente ontwikkelingen doen ons besluiten om vanaf 19 maart de vieringen op de dagen door de week af te gelasten, dus ook het samen bidden van de kruisweg, de rozenkrans en het getijdengebed. U wordt niet meer opgeroepen om samen te komen!

Het bezoeken van zieken en ouderen beperken wij tot het hoogstnoodzakelijke. Wel willen wij u telefonisch nabij zijn. Wij hebben hiervoor ruimte gekregen in onze agenda. Voor een telefonisch gesprek kunt u ‘s morgens contact opnemen met het secretariaat 070 327 45 11. U wordt dezelfde dag teruggebeld. Dit geldt ook voor het afspreken voor het ontvangen van het Sacrament van Boete en Verzoening.

U wordt uitgenodigd tot gebedsmomenten thuis. Er zijn verschillende mogelijkheden om inspiratie op te doen via de sociale media: bijvoorbeeld iedere zondag de Eucharistieviering op NPO 2 om 10.00 uur, de videouitzending van de Mis (maandag tot en met zaterdag om 9.30 uur) en om 19.00 uur van de dagsluiting,
Radio Maria en via onze eigen website: zie hier voor gebed en hier voor inspiratie.

De actuele situatie voor zowel vieringen en actualiteiten vindt u in het actualiteitenoverzicht en het overzicht van de vieringen.

In gebed verbonden en veel sterkte in deze bijzondere omstandigheden.

 

Parochiebureaus Leidschendam en Voorburg tijdelijk gesloten

De parochiebureaus in Leidschendam en Voorburg zijn in verband met de corona-uitbraak tijdelijk gesloten.
De parochies Trinitas en Sint Maarten blijven bereikbaar.

 

Misintenties

Ook nu kunt u op de gebruikelijke manier uw misintenties opgeven bij de secretariaten van onze kerken. Nu er geen publieke Eucharistievieringen zijn dragen onze priesters nog steeds de heilige Eucharistie op, maar dan zonder de aanwezigheid van anderen, een zogenaamde private Mis. Tijdens deze vieringen worden ook de door u gevraagde misintenties gebeden.

 

Oproep tot gebed

Zie hier voor diverse oproepen tot gebed.

 

Aandacht voor de naaste in de tijd van corona

Zie hier voor wat er vanuit onze geloofsgemeenschappen wordt gedaan en wat je daaraan kunt bijdragen.

 

Inspiratie in deze tijd van het coronavirus

Zie hier voor inspirerende teksten.

 

De door de bisschoppen in Nederland afgekondigde maatregelen

U vindt de laatste versie (26 maart) van deze maatregelen hier.

Plaats een reactie