Nog geen reacties

Liduinaprocessie op 14 mei

Op zondag 14 mei wordt in Schiedam de zevende processie van Sint Liduina gehouden. Sinds 2015 is het een traditie geworden om het Liduinafeest met de Liduinaprocessie jaarlijks te houden op de zesde zondag van Pasen (zondag voor Hemelvaartsdag), slechts twee keer onderbroken tijdens de coronacrisis. Op zondagmiddag 14 mei zal opnieuw de Liduinaprocessie door de straten van Schiedam trekken.

Om 10.00 uur begint het Liduinafeest met een feestelijke Eucharistieviering in de basiliek. Aansluitend is er koffie/thee (en gelegenheid een zelf meegebrachte lunch te gebruiken) in parochiezaal De Wilgenburg en zijn er rondleidingen in de basiliek. ’s Middags zal de processie met de relieken van de heilige Liduina door de straten van Schiedam trekken.

De processie begint om 14.00 uur met een kort gebedsmoment in de Liduinabasiliek. Daarna trekt de processie langs plaatsen uit het leven van de heilige Liduina en plaatsen uit de devotie tot deze heilige (onder andere de Grote of Sint Janskerk, het Weeshuis en Huis te Poort). In de Grote Kerk zal een oecumenische gebedsdienst plaatsvinden. De processie wordt in de basiliek afgesloten met een korte vesperdienst met de broederschap van Sint Liduina (om circa 16.00 uur). Daarna staat in parochiezaal De Wilgenburg voor elke deelnemer soep en een broodje klaar.

Zie hier voor meer informatie.

Plaats een reactie