3

Leef- en geloofmoment

De tijd van corona brengt ons de nodige beproevingen, maar deze tijd daagt ons ook uit nieuwe wegen te vinden: nieuwe manieren van communiceren die we nog niet kenden. Het maken van video-opnames is zo’n nieuwe wijze van communiceren.

Volgende week beginnen we binnen de federatie Vlietstreek een nieuwe serie van video-opnames. De serie draagt de titel: leef- en geloofmoment. Zoals de titel aangeeft, gaat het over leven en over geloven en vooral ook over de combinatie van die twee. Hoe leiden we een gelovig leven en hoe hebben we een levend geloof?

Het gaat hierbij niet om uitgebreide uiteenzettingen, maar om een kort moment van reflectie en bezinning midden in de week. Een bepaald thema wordt kort besproken en we sluiten af met een gebed.

Binnen deze serie van leef- en geloofmomenten zullen we verschillende onderwerpen behandelen en zo ontstaan er verschillende subseries. Mocht u ideeën hebben voor onderwerpen, wij horen het graag.

De toegang tot de video’s op YouTube vindt u in het menu via: Vieringen & activiteiten – Leren en verdiepen (catechese) – Leef- en geloofmoment.
Dat is hier op onze website.

Het eerste onderwerp waarmee diaken Tolsma aan de slag gaat, is onze zorg voor de schepping, de zorg voor ons gemeenschappelijk huis. Op woensdag 1 juli verschijnt de eerste aflevering.

Reacties ( 3 )

 1. Beantwoorden
  Peggy van Ham zeg

  Geachte pastoor Bakker,
  Nu ik niet meer naar de kerk kan gaan in verband met de ziekte van mijn man thuis, wil ik u bedanken voor alle vieringen die ik via de computer kon volgen. In situaties van ín de put zijn, helpt mijn geloof mij om weer uit de put te komen, vooral de vieringen die ik via de computer volgde. Alle goeds voor u en uw groep.
  Groet van Ruud en Peggy van Ham

 2. Beantwoorden
  Ben en Greet van Velzen zeg

  Het zijn mooie gebedsvieringen voor bemoediging. Het geeft ons kracht.
  Wij danken U voor de 80 mooie gebedsvieringen.

 3. Beantwoorden
  Gerard en Anneke v.d. Stap zeg

  Het waren mooie vieringen van bemoediging, hartelijk dank.

Plaats een reactie

Rechtstreekse uitzending van de Eucharistieviering op zondag.Zie hier.