Nog geen reacties

Kinderen versieren palmpaasstokken

Beste kinderen, DOE MEE aan de Palmpasenviering zondag 24 maart.
Palmzondag is het begin van de Goede Week. Vier het mee als gezin.
Maak je eigen palmpaasstok, daarmee kun je een medemens héél blij maken.

Een speciale uitnodiging aan de communicantjes van dit jaar: doe mee!
Zo ontdekken jullie wat het betekent om samen je geloof te vieren en er ook iets mee te doen.

HH. Benedictus en Bernadettekerk en H. Bonifatiuskerk

Vanaf 18 maart kun je een kale palmpaasstok ophalen bij de secretariaten van de kerken. Jullie moeten zelf zorgen voor de versiering en lekkernijen aan de palmpaasstok. Op Palmzondag zijn jullie om 9.30 uur welkom in de viering in de HH. Benedictus en Bernadettekerk. Je neemt dan je eigen palmpaasstok mee. De kinderen van de Koorschool zullen zingen. Aan het einde van de viering helpen de vrijwilligers je aan een adres om je palmpaasstok aan een oudere of zieke te schenken.

St. Martinuskerk

LET OP: Dit jaar maken we samen de palmpaasstokken op vrijdag 22 maart, in de Maartenszaal. Kom met je gezin, ook vriendjes, opa’s en oma’s zijn welkom! Neem zelf de versiering mee. Inloop vanaf 15.45 uur, om 16.00 uur starten we en om 17.00 uur zijn we klaar. Je krijgt eerst uitleg over de palmpaasstok, dan versieren jullie de stok en kies je een adres. We bewaren de stokken in de kerk tot Palmzondag. Om 9.30 uur is de viering, in processie lopen jullie mee met je palmpaasstok. Er is dan een kinderwoorddienst. Na de viering breng je je palmpaasstok weg om iemand te verrassen.

HH. Petrus en Pauluskerk

Kinderen zijn op Palmzondag samen met hun gezin welkom in het parochiecentrum De Haard. Neem zelf de versiering mee. Inloop vanaf 9.45 uur. We starten om 10.00 uur met uitleg: wat betekent die stok eigenlijk? Daarna gaan jullie met elkaar de stok versieren. Na een korte pauze is om 11.00 uur de viering in de kerk. In een processie lopen de kinderen met de stokken de kerk in. Er is dan een kinderwoorddienst. De communicanten krijgen hun eigen catechese. Na de viering breng je de stok naar iemand die je er blij mee maakt.

Het versieren van de stokken

De werkgroepen zorgen voor de stok. Jij zorgt voor de versiering voor de stok: een broodhaantje, pinda’s (12), paaseitjes, rozijnen (30), mandarijn en ander lekkers. De stok vertelt een heel verhaal. Wil je dat horen? In Leidschendam en Voorburg wordt er uitleg over de versiering van de stokken gegeven. Hieronder vind je een video met de uitleg die in de coronatijd door pastoor Bakker is gegeven. Nog meer uitleg vind je op https://www.samueladvies.nl/palmpaasstok-maken/.

Samen zorgen we dat we zieke, oudere of eenzame mensen gaan verrassen en blij maken. Zij horen erbij en dat laten we weten met de palmpaasstokken!

 

Plaats een reactie