Nog geen reacties

Kinderen en Palmpasen

Op zondag 14 april is het Palmzondag. De kinderen zijn dan extra welkom in de kerk om met hun Palmpaasstokken mee te lopen in de Palmpaasprocessie. Dit geldt vooral voor de kinderen die zich voorbereiden op de eerste heilige Communie.

 

Benedictus en Bernadettekerk

Hier zingt in de viering van 9.30 uur de Koorschool. De kinderen kunnen een zelfgemaakte palmpaasstok meebrengen. De eerste communicanten maken hun stok tijdens de voorbereiding op zondag 7 april. De werkgroep Zieken- en ouderenbezoek zorgt voor adressen waar de stokken naar toegebracht kunnen worden.

 

Petrus en Pauluskerk en Sint Martinuskerk

Vanaf 8 april zijn kale stokken af te halen op het centraal parochiebureau (ma-vr 9.30-12.00 uur). Men dient zelf voor de lekkernijen aan de stok (broodhaantje, theezakjes, jamkuipje, rozijntjes, mandarijn en dergelijke) te zorgen. Na de vieringen kan de stok bij iemand worden gebracht die een beetje extra aandacht verdient. Adressen worden verstrekt. In Petrus en Pauluskerk kunnen kinderen zich om 10.00 uur aanmelden in De Haard. Zij zijn dan met hun ouders in de gelegenheid om de stok te versieren en vol te hangen met lekkernijen. In de Martinuskerk zijn de kinderen met ouders om 9.00 uur welkom in de Maartenszaal. Een half uur is te weinig om een stok te maken, na de processie wordt daarom de stok tijdens de viering door de kinderen afgemaakt.

Plaats een reactie