Nog geen reacties

Kerstmis vieren in tijd van corona

Beperkt aantal kerkgangers
Met Kerstmis vieren we de geboorte van onze Heer. De vertrouwde liturgie zal gevierd worden. De kerststal en de kaarsen op de Adventskrans met witte linten zullen te zien zijn. Alles lijkt tot nu toe heel vertrouwd. Maar de werkelijkheid is heel anders. We kunnen maar met dertig mensen in de kerk bij elkaar komen en op 24 december zijn er geen publieke vieringen.

Zie hier voor het overzicht van de vieringen.

Aanmelden voor de vieringen
Bij zeer velen van u zal er een diepe, diepe teleurstelling overheersen, omdat het niet mogelijk zal zijn om samen de Kerstmis te vieren in de Kerk; samen te zingen, te bidden, vol van dat geheim over de geboorte van God met ons in het Kind van Bethlehem, Jezus onze Heer. Zoals bij alle vieringen in het weekend en op de feestdagen moet u zich aanmelden.

Zie hier voor het aanmelden.

Thuis meevieren
Met Kerstmis kunt u thuis via livestream onze vieringen meevieren
Zie hier voor de toegang tot de video-uitzendingen.

Op 24 december om 20.00 uur vanuit de St. Martinuskerk, om 22.00 uur vanuit de H. Bonifatiuskerk en om 22.00 uur vanuit de HH. Petrus en Pauluskerk.

Op 25 december om 9.30 uur vanuit de HH. Benedictus en Bernadettekerk, om 9.30 uur vanuit de St. Martinuskerk en om 11.00 uur vanuit de H. Bonifatiuskerk.

De kerststallen bezoeken
Vanwege bovengenoemde beperkingen is besloten om de kerststal op een andere plaats in de kerken op te bouwen. Zo kunt uzelf, als gezin of even met de kleinkinderen in de dagen van Kerstmis tot Driekoningen de kerststal bezoeken. Houdt ook hierbij afstand van elkaar en draag een mondkapje. Zo kunnen we het Kerstfeest thuis en in de kerk iets meer samen beleven en vieren. In de HH. Petrus en Pauluskerk kunt u overdag via het portaal direct achter de glazen wand de kerststal zien. In de Mariakapel kunt u een kaarsje opsteken. In de St. Martinuskerk is overdag de kerststal via de Mariakapel te zien. Er kan één gezin per keer naar binnen. In de H. Bonifatiuskerk staat een deur van de kerk open en door een hekwerk kunt u de kerststal zien in het portaal. In de HH. Benedictus en Bernadettekerk kunt u de kerststal bezoeken tijdens de uren van open huis.

Beeldjes zegenen
Graag willen we ook de kinderen op zondag 20 december tussen 15.00 en 17.00 uur even welkom heten met het Kindje Jezus uit de kerststal thuis in hun handjes om dit beeldje te laten zegenen. Zie hier voor meer hierover.

Met Pasen waren de kerken dicht. Met Kerstmis zijn ze beperkt open. Met u hopen en bidden wij dat we in 2021 weer ons geloof met velen samen in onze kerken mogen vieren. De leden van het pastoraal team en federatiebestuur wensen u een zalig Kerstmis.

Plaats een reactie

Meer informatie over het aanmelden voor vieringen: Zie hier.