Nog geen reacties

Kerstgroet voor onze missionarissen

Een missionaris is een man of vrouw die door de Kerk wordt uitgezonden om het geloof te verkondigen en uit te dragen. Vroeger waren dit vaak zusters, broeders of paters, later werden ook leken als missionair werker uitgezonden. Meestal kwamen deze mensen niet terug. Als ze gingen, dan was het voorgoed. Hun werk moet niet onderschat worden. Zij hebben hun hele leven in dienst gesteld van hun medemensen in de derde wereld. Deze vrouwen en mannen hebben ook daar heel veel bijgedragen aan het onderwijs en de gezondheidszorg.

Ook de parochies van Leidschendam en Voorburg hebben missionarissen en missionair werkers uitgezonden die de werkgroep MOV ondersteunt in gebed en met financiële middelen. Momenteel werken nog twee van hen in ontwikkelingslanden. Een van hen Jacinta van Luijk was recent nog in Leidschendam. De vijf andere zijn in Nederland rustend of werkend in achterstandswijken.

Een van de taken van de werkgroep Missie, Ontwikkeling en Vrede is het onderhouden van contact met de missionarissen die ooit vanuit onze parochies naar de vreemde zijn vertrokken. In dit kader stuurt de werkgroep jaarlijks naar elke missionaris en missionair werker rond Kerstmis een Kerst- en nieuwjaarsgroet, waarbij tevens een financiële attentie wordt overgemaakt. Voor de financiering van deze attenties organiseert de werkgroep MOV een kleine actie om het benodigde geld bij elkaar te brengen. Onze missionarissen en missionair werkers zijn het meer dan waard en zij gebruiken de giften graag voor hun projecten.

In het weekend van 7 en 8 oktober verkoopt de MOV in de St. Martinus en HH. Petrus en Paulus na afloop van de vieringen heerlijke, per 16 stuks leuk ingepakte kerkkoekjes. Het is voor u een versnapering of een cadeautje, voor onze missionarissen en missionair werkers een leuke verrassing.

Plaats een reactie