Nog geen reacties

Jacinta r€kent op ons!

Weet u het nog?

Twee jaar geleden stond in onze parochies tijdens de Veertigdagentijd alles in het teken van het KAP-project van onze parochiane Jacinta van Luijk in Kitale, Kenia. Met een bijdrage van de Bisschoppelijke Vastenactie bracht u het fantastische bedrag van € 25.000 bij elkaar. Op een zorgvuldige manier is verantwoording afgelegd van het gebruik van dat geld en onlangs hebben we van de Bisschoppelijke Vastenactie dan ook goedkeuring op ons eindrapport gekregen. Eind goed, al goed, zou je zeggen. Maar…

Hoewel er hard aan wordt gewerkt, is het Kitale-project in Kenia nog niet zelfvoorzienend. Er moet dus geld bij en dat komt hoofdzakelijk van een aantal internationale sponsoren. En laten diverse grote sponsors het het volgende jaar nu laten afweten. Jacinta moet dus één jaar (2020) over een dip in de financiering heen geholpen worden. Voor het jaar daarop ziet de toekomst er weer zonniger uit.

De werkgroep MOV van de parochies in de federatie Vlietstreek heeft daarom besloten het KAP-project in Kenia in de komende Veertigdagentijd opnieuw met acties te ondersteunen. De Bisschoppelijke Vastenactie heeft het project goedgekeurd en zal de eigen opbrengst van onze parochies aanvullen met 50% van die opbrengst tot een maximum van € 8.000.

Acties

Vol enthousiasme is de werkgroep MOV begonnen met het verzamelen van ideeën. En het belangrijkste is natuurlijk dat u van harte en gul meedoet. De komende maanden organiseert de werkgroep MOV de campagne “Jacinta r€kent op ons”. De volgende acties worden georganiseerd:

Zaterdag 14 december in Voorburg en zondag 15 december in Leidschendam is er na de vieringen verkoop van Amaryllispakketten en zelfgemaakte kerststukjes. Wij hopen op veel kopers!

Zaterdag 18 januari 2020 is er na de viering een stamppotmaaltijd in de Maartenszaal in Voorburg. Deelname kost € 9,95 exclusief drankjes. Dit ter plekke te betalen. U kunt zich aanmelden voor deze maaltijd via de lijsten achter in de diverse kerken.

Zaterdag 25 januari 2020 is er een rommelmarkt in de Haard. U kunt spulletjes voor de verkoop inleveren op vrijdag 24 januari van 13.30 tot 21.00 uur. Er is geen ruimte voor video’s, meubels, computers, televisies. Er is wel vraag naar kleding, speelgoed, lp’s, dvd’s, huisraad, boeken en snuisterijen. Er zal een rad van avontuur zijn met mooie prijzen en een gezellig koffieterras. Er is veel hulp nodig voor deze rommelmarkt. U kunt zich aanmelden via e-mail  e-mail of via het parochiebureau in Voorburg: 070 327 45 11.

Woensdagmiddag 12 februari is er een bingomiddag voor senioren in de Maartenszaal in Voorburg. Vanaf 13.30 uur staat er koffie, thee en iets lekkers voor u klaar. Deelname kost € 5,00 inclusief consumpties. Van 14.00-16.00 uur wordt er bingo gespeeld. U kunt zich aanmelden via de lijsten achter in de diverse kerken.

Plaats een reactie