2

Jacinta r€kent op ons!

Weet u het nog?

Twee jaar geleden stond in onze parochies tijdens de Veertigdagentijd alles in het teken van het KAP-project van onze parochiane Jacinta van Luijk in Kitale, Kenia. Met een bijdrage van de Bisschoppelijke Vastenactie bracht u het fantastische bedrag van € 25.000 bij elkaar. Op een zorgvuldige manier is verantwoording afgelegd van het gebruik van dat geld en onlangs hebben we van de Bisschoppelijke Vastenactie dan ook goedkeuring op ons eindrapport gekregen. Eind goed, al goed, zou je zeggen. Maar…

Hoewel er hard aan wordt gewerkt, is het Kitale-project in Kenia nog niet zelfvoorzienend. Er moet dus geld bij en dat komt hoofdzakelijk van een aantal internationale sponsoren. En laten diverse grote sponsors het het volgende jaar nu laten afweten. Jacinta moet dus één jaar (2020) over een dip in de financiering heen geholpen worden. Voor het jaar daarop ziet de toekomst er weer zonniger uit.

De werkgroep MOV van de parochies in de federatie Vlietstreek heeft daarom besloten het KAP-project in Kenia in de komende Veertigdagentijd opnieuw met acties te ondersteunen. De Bisschoppelijke Vastenactie heeft het project goedgekeurd en zal de eigen opbrengst van onze parochies aanvullen met 50% van die opbrengst tot een maximum van € 8.000.

Acties

Vol enthousiasme is de werkgroep MOV begonnen met het verzamelen van ideeën. En het belangrijkste is natuurlijk dat u van harte en gul meedoet. De komende maanden organiseert de werkgroep MOV de campagne “Jacinta r€kent op ons”. De volgende acties worden georganiseerd:

Op zaterdag 23 november zijn er in Voorburg zelfgemaakte kerstkaarten verkocht en op zondag 24 november in Leidschendam. Deze actie bracht € 175,- op.

Zaterdag 14 december in Voorburg en zondag 15 december in Leidschendam zijn er na de vieringen amaryllispakketten en zelfgemaakte kerststukjes verkocht. Deze actie bracht het mooie bedrag van € 800,- op!

Zaterdag 18 januari 2020 is er na de viering van 16.30 uur, omstreeks 17.30 uur een stamppotmaaltijd in de Maartenszaal in Voorburg. Het gaat om een complete maaltijd met:

 • tomatensoep
 • boerenkoolstamppot en/of hutspot met gehaktbal, worst, jus en zuur
 • nagerecht (ijstaart)
 • koffie en/of thee

Kosten bedragen € 9,95 (te betalen tijdens de maaltijd).
Bij de maaltijd wordt water geschonken, maar u kunt ook kiezen voor fris, bier of wijn tegen extra betaling (fris € 0,75 en bier of wijn € 1,50).

U kunt zich aanmelden voor deze maaltijd via de lijsten achter in de diverse kerken. Inschrijven voor uiterlijk 15 januari is noodzakelijk en kan ook via het centraal parochiebureau in Voorburg: 070 327 45 11 (maandag t/m vrijdag 09.30 – 12.00 uur) of via parochie@sintmaarten-trinitas.nl.

Het was met 45 deelnemers een goed bezochte en gezellige bijeenkomst die € 551,- opbracht.

 

 

 

Zaterdag 25 januari 2020 is er van 10.00 – 14.00 uur een rommelmarkt in de Haard. U kunt spulletjes voor de verkoop inleveren op vrijdag 24 januari van 13.30 tot 21.00 uur. Er is geen ruimte voor video’s, meubels, computers, televisies. Er is wel vraag naar kleding, speelgoed, lp’s, dvd’s, huisraad, boeken en snuisterijen. Er zal een rad van avontuur zijn met mooie prijzen en een gezellig koffieterras. Het rad van avontuur draait de hele dag. Om 12.00 uur wordt de hoofdprijs van de loterij, de bedevaartreischeque verloot. Er is veel hulp nodig voor deze rommelmarkt. U kunt zich aanmelden via e-mail of via het parochiebureau in Voorburg: 070 327 45 11.

 

Vrijdag 24 januari: de rommelmarkt in opbouw. Er worden vele interessante dingen aangedragen.
De moeite waard om een kijkje te nemen. Waarschijnlijk is iets voor ieders gading.

De rommelmarkt werd goed bezocht en heeft het geweldige bedrag van € 1.930,- opgebracht.

  

 

 

Woensdagmiddag 12 februari is er een bingomiddag voor senioren in de Maartenszaal in Voorburg.
Vanaf 13.30 uur staat er koffie, thee en iets lekkers voor u klaar. Deelname kost € 5,00 inclusief consumpties.
Van 14.00-16.00 uur wordt er bingo gespeeld. U kunt zich aanmelden via de lijsten achter in de diverse kerken.

Het is een fantastische bingomiddag geweest. Dankzij, hulp van Ida en Gerard van de koffieploeg, Marcel als ervaren Bingo-master, het heerlijke eigengemaakte gebak van Josine en de hand-en-spandiensten van Anneke, liep alles gesmeerd. Er was een opgewekte en ontspannen sfeer. Mensen hadden het gezellig met elkaar. Men werd uitgebreid verwend met grote en kleine prijzen. We hadden een ruime voorraad mede dankzij Ted! Iedereen ging tevreden naar huis, ook alle vrijwilligers.

De opbrengst van 35 bingospelers (à € 5,-) was € 185,- omdat enkele deelnemers wat extra gaven vanwege de mooie prijzen. Dit samen met nog een extra gift heeft deze middag € 220,- opgebracht voor Jacinta.

Reacties ( 2 )

 1. Beantwoorden
  jopie rozenburg zeg

  Leuke foto’s, Jopie

 2. Beantwoorden
  Willie zeg

  Wat een fijn resultaat! Complimenten aan de organisatie.

Plaats een reactie