Nog geen reacties

Jaar van het Woord van God

Op zondag 26 januari is binnen het bisdom Rotterdam het jaar van het Woord van God gestart. In dit themajaar dat begint op deze Zondag van het Woord van God en zal eindigen met Kerstmis, worden alle gelovigen opgeroepen bijzondere aandacht te hebben van het Woord van God. De bisschop schrijft: “Het Tweede Vaticaans Concilie beschouwt het Woord van God als een schatkamer die we als gelovige mensen telkens opnieuw moeten openen, opdat we door het Woord van God worden geraakt en aangesproken, zodanig dat dit Woord ons gelovig leven blijft voeden, waar het gaat om ons gebed en om ontvankelijk te zijn voor de roepstem van de Heer.”

De aanleiding tot dit themajaar ligt in het besluit van paus Franciscus de derde zondag door het jaar voortaan wereldwijd in te stellen als de Zondag van het Woord van God.

 

Zie voor de website van het bisdom Rotterdam hier.
De brief van de bisschop vindt u hier.
De Nederlandse vertaling van de brief van paus Franciscus ‘Aperuit Illis’ vindt u hier.

 

Inleiding broeder Johan OSB over het Woord van God

Broeder Johan te Velde spreekt op uitnodiging van de Bisschoppelijke Brielse Commissie. Hij spreekt in zijn lezing over het Woord van God in de liturgie en in het bijzonder over de rol van de lector of lectrice bij het lezen van het Woord van God.

Plaats een reactie

Aanmelden voor een viering in de kerken van RK VlietstreekZie hier.