Nog geen reacties

Informatiemiddag mantelzorg: woensdag 4 oktober

Wie zorgt er voor mij als ik langdurig ziek ben, een beperking heb of hulpbehoevend ben? De komende jaren wordt mantelzorg een steeds schaarser ‘artikel’. Het aantal zelfstandig wonende 75-plussers groeit gestaag maar het aantal potentiële mantelzorgers per zorgvrager neemt flink af door de vergrijzing en de groei van het aantal werkenden.

Voor de ouderenbonden van Leidschendam-Voorburg (KBO en PCOB) voldoende aanleiding om een informatiemiddag te organiseren op woensdag 4 oktober van 14-16 uur in de Koningkerk te Voorburg (Bruijnings Ingenhoeslaan 4; bus 23 en tram 2 stoppen voor de deur). De toegang is gratis en opgave vooraf is niet nodig. Ook niet-leden zijn van harte welkom.

Drie deskundigen en een ervaren mantelzorger verzorgen een korte inleiding van 10 minuten, elk vanuit hun eigen ervaring en kennis, zodat alle relevante aspecten aan de orde komen. Het zijn Judith Haans (mantelzorgmakelaar: wat moet je allemaal regelen en financiën), Henriek van der Sloot (praktijkondersteuner huisarts; spin in het web,) Wietske de Kat (Woej, mantelzorgcafé en mantelzorgondersteuner) en mevrouw Marijke Varkevisser (een leven lang mantelzorger). Na de pauze kunt u vragen stellen aan de sprekers.

Plaats een reactie